Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Piták se vrací do Slavie, přichází i Vošahlík

Praha - Slavia hlásí návrat "ztraceného syna". Do týmu z Jablonce přichází jeho bývalý kapitán a dlouholetá opora Karel Piták, který v červenobílém dresu působil v letech 2002 až 2006. Spolu s ním posílí Slavii také Jan Vošahlík. Naopak do Jablonce přicházejí Antonín Fantiš z Ostravy a Tomáš Okleštěk ze Znojma.

Karel Piták v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Informaci potvrdil sportovní ředitel Jablonce Petr Flodrman. "Je pravda, že jsme domluveni se Slavií na přestupu Pitáka s Vošahlíkem. Už máme vyhlédnutou náhradu, ale konkrétní jméno zatím říkat nebudu. Během týdne bychom mohli být konkrétnější," řekl Flodrman.

Třiatřicetiletý hráč pochází z Hradce Králové, se Slavií ale spojil významnou část své sportovní kariéry. Během čtyř let v sešívaném dresu sice nezískal ani jeden titul, byl ale jednou z nejdůležitějších postav tehdejší sestavy. 

Po odchodu ze Slavie stihl získat tři tituly rakouské Bundesligy se Salzburkem, poté v roce 2010 zamířil na sever Čech do Jablonce, se kterým si užil triumf v domácím poháru. Z Jablonce přichází i Jan Vošahlík, který už v minulosti ve Slavii také působil.

Slavia jejich příchodem mimo jiné řeší absenci Tomáše Mičoly, který si v závěru podzimu přivodil zranění kolena a musel se podrobit artroskopické operaci menisku. Kvůli menším komplikacím má nyní absolutní klid. Je tak velmi pravděpodobné, že přijde o velkou část zimní přípravy a nestihne úvod jara.

Do Jablonce přicházejí Fantiš a Okleštěk

Fantiš z Ostravy a Okleštěk, který na podzim nastupoval v dresu nováčka ze Znojma, by měli zacelit místa po Karlu Pitákovi a Janu Vošahlíkovi. Jednadvacetiletému Fantišovi za půl roku končila v Baníku smlouva, kterou podle médií nechtěl prodloužit. Proto mu ostravský klub dal už nyní svolení k přestupu. "Kluby jsou v tuto chvíli domluveny, zbývá jen podpis smlouvy se samotným hráčem," řekl sportovní manažer Jablonce Petr Flodrman.

Smlouva na dva roky už je naopak podepsána s šestadvacetiletým Oklešťkem, který přichází na přestup z Brna, odkud na podzim hostoval ve Znojmě. Bývalý vicemistr světa do 20 let odehrál za Znojmo 15 zápasů a se čtyřmi góly patřil k nejlepším střelcům týmu. Celkem už má 70 ligových startů.

Fantiš je však na tom i přes mladý věk lépe a už stihl nasbírat 124 startů a 13 gólů. Odchovanec Bohemians debutoval v Příbrami už v 16 letech. V roce 2010 se přesunul údajně za 20 milionů korun do Ostravy jako náhrada za Matěje Vydru, který přestupoval do Itálie. Na podzim vstřelil dva góly. Jablonec tak před zimou přivedl do týmu už čtyři nové hráče. Už dříve získal na hostování z Dukly levého obránce Ondřeje Vrzala a z Teplic útočníka Pavla Moulise.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články