Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Piták se po příchodu do Slavie stane kapitánem

Antalya (Turecko) - Jedna ze zimních posil záložník Karel Piták bude novým kapitánem slávistických fotbalistů. Ve funkci nahradí Karola Kisela, který po podzimu ukončil profesionální kariéru. Pitáka si dnes jako svého kapitána zvolil tým na soustředění v Turecku.

Karel Piták v přípravném zápase proti Žižkovu
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Je to pro mě velká čest stát se hned po návratu kapitánem. Jsem tady měsíc a hned mě kluci a trenéři zvolili. Těší mě to a doufám, že jejich důvěru nezklamu," uvedl pro internetové stránky červenobílých čtyřiatřicetiletý Piták, který se v prosinci po sedmi a půl letech vrátil do Slavie z Jablonce. 

Kapitána dělal už během dřívějšího působení ve Slavii. "Pak jsem byl i v Jablonci, takže doufám, že na to dobře navážu," podotkl. Jeho zástupcem se stal Milan Škoda, přeškolený z pozice útočníka na stopera. 

Piták: Návrat do Slavie je výzvou

Velká motivace pomoci Slavii zpět mezi elitu a nabídka, která se ve 33 letech neodmítá. Tak zhodnotil svůj přestup z Jablonce zkušený fotbalový záložník Karel Piták. "Já jsem se o tom bavil s mnoha lidmi, jestli ano, nebo ne. Jablonec mi také nabízel prodloužení smlouvy o rok, ale tohle je nová výzva. Ve Slavii jsem něco prožil, ale v jejím dresu v Edenu jsem nikdy nehrál. Jsem rád, že si tam zahraju, a věřím, že Slavia půjde pomalu nahoru," řekl Piták.

Piták se pokusí na jaře se Slavií vylepšit nepříznivé postavení v tabulce. Červenobílí jsou jedenáctí s náskokem pouhého bodu před sestupovými příčkami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články