Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Piták, Jarošík či Koloušek. Do Silvestrovského derby naskočí i několik nováčků

Praha – Tři na straně Sparty, tři na straně Slavie. Do tradičního Silvestrovského derby zasáhne i letos několik nováčků. V 31. ročníku souboje pražských "S" poprvé obléknou dres obhájce vítězství Slavie Karel Piták, David Jarolím a Tomáš Pešír, za letenské premiérově nastoupí Jiří Jarošík, Václav Koloušek a stále aktivní hráč ligového Jablonce Tomáš Hübschman.

V brance letenského celku se představí Jaromír Blažek, jeho spoluhráči v poli pak vedle tří nováčků budou například Libor Sionko, Jiří Novotný či Vratislav Lokvenc. Slávisté počítají s brankářem Radkem Černým, Pavlem Kukou, Adam Petroušem či bratrskou dvojicí Lukášem a Davidem Jarolímovými.

Derby pražských "S" se jako obvykle odehraje v poslední den roku na umělé trávě v Edenu. Program v 11:00 otevřou veteráni nad 45 let, o hodinu později nastoupí internacionálové ve věku 35 let a starší. Slavia v minulém roce zvítězila 5:3 a z předešlých 30 soubojů vyhrála dvacetkrát. Sparta ovládla silvestrovské klání jen šestkrát a čtyřikrát se zrodila remíza. Z dosavadních 13 duelů veteránů se pětkrát radovala Slavia, dvakrát Letenští a šestkrát zápas nepoznal vítěze.

Je nám líto, video expirovalo.
Ulich: Hala je taková rozcvička, to nejlepší předvedeme v derby

Na závěr roku nebude chybět ani tradiční vánoční turnaj internacionálů, který bude 26. prosince hostit hala na Podvinném mlýně. Diváky čeká změna hracího modelu, na rozdíl od minulých let totiž ubyl jeden z obvyklých účastníků tým Umbro, jehož dres oblékali bývalí hráči více klubů.

V pořadí 22. ročníku se zúčastní jen sedm týmů včetně obhájce prvenství pražských Bohemians a novinkou bude hra systémem každý s každým, nikoliv ve dvou skupinách s následným semifinále a finále. Změní se i hrací doba utkání, která místo 2x10 minut bude jednou 16 minut.

"Kluby si vymínily, aby hráči hráli jen za své týmy, proto nestartuje Umbro. Myslím, že tím se i zkvalitní hra jednotlivých týmů. Systém každý s každým je spravedlivější," řekl šéf pořádající agentury Václav Čičatka.

"Je to příjemné zpestření na závěr roku. Vždy říkám, že hala je takové soustředění, předzápas. Tam se pěkně rozcvičíme. A v derby teprve ukážeme, co umíme," dodal s úsměvem na tiskové konferenci slávista Ivo Ulich.

Vzhledem k výtržnostem diváků v minulosti plánují pořadatelé výrazná bezpečnostní opatření včetně důkladných prohlídek fanoušků.

Předběžné soupisky na Silvestrovské derby internacionálů:

Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Martin Hyský, Martin Müller, Adam Petrouš, Jaroslav Černý, Roman Janoušek, Tomáš Pešír, Karel Piták, Pavel Kuka, Ivo Ulich, Tomáš Hunal, Lukáš Jarolím, David Jarolím.

Sparta: Jaromír Blažek - Libor Sionko, Lukáš Zelenka, Jiří Novotný, Miroslav Baranek, Michal Horňák, Marek Kincl, Jiří Jarošík, Vratislav Lokvenc, Luděk Stracený, Václav Koloušek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články