Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pilík opět zachránil Příbram, trestným kopem skalpoval "Klokany"

Příbram - Druhé jarní vítězství 1:0, stejný střelec rozhodující branky. Tomáš Pilík oživil precizní trefou šance domácích na záchranu v nejvyšší soutěží. Vzhledem k triumfu Hradce Králové ve Zlíně nicméně šestibodový odstup zůstal zachován. Bohemians 1905 naopak potřetí za sebou padli a jejich náskok na sobotního soupeře činí rovněž šest bodů.

Příbramský Tomáš Pilík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Šlo o důležitý záchranářský souboj a tomu odpovídal i průběh utkání. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a útočilo se opatrně. Bohemians sice kombinovali, ale nebezpečnější byla Příbram, která hrozila především z rychlých brejků.

Už v šesté minutě byl blízko gólu zkušený Rezek, jenž napálil míč do břevna. Vzápětí pálil aktivní bek Divíšek, na druhé straně protáhl gólmana Hrušku střelou zdálky Jirásek.

Po dvaceti minutách podržel Pražany brankář Berkovec vynikajícím zákrokem po střele Suchana. Je ovšem nutné zdůraznit, že dominovaly zejména obrany, zatímco útoky potvrzovaly, proč patří mezi nejhorší v lize. Vždyť hned šest týmů nastřílelo více branek než Příbram a Bohemians dohromady.

Ve druhé půli si celek z hlavního města vytvořil převahu, ale dostával se jen ke standardním situacím, které Příbram dokázala ubránit. A naopak sama z jedné v 68. minutě udeřila. Pilík se postavil k přímému kopu z 19 metrů a zamířil ideálně na vzdálenější tyč. Brankář Berkovec plachtil marně.

Pilík tak znovu potvrdil svou důležitost pro tým, jeho góly totiž přinesly poslední tři výhry Příbrami. Bohemians už z tlaku srovnání nevytěžili a protáhli čekání na ligovou výhru na 10 utkání. Navíc venku neskórovali už 536 minut.

22. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Branka: 68. T. Pilík. Rozhodčí: Marek - Myška, Antoníček. ŽK: Krameš, Divíšek, T. Pilík, Ayong - Krch.

Příbram: Hruška - Tregler, Jiránek, Chaluš, Divíšek - Bazal, Suchan (83. Květ), Krameš, T. Pilík (90. Trapp), Rezek - Kacafírek (74. Ayong). Trenér: K. Tobiáš.

Bohemians 1905: Berkovec - Hašek, Buchta (77. Nitrianský), Krch (65. Kuchta), Šmíd, Havel - Jirásek, Hubínek - Mašek, Markovič (46. Kabajev), Luts. Trenér: Koubek.

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Utkání se mi samozřejmě hodnotí dobře vzhledem k tomu, že jsme vyhráli nad Bohemkou, která je velmi kvalitním a bojovným týmem. Myslím si, že náš výkon měl i fotbalovou kvalitu. Ve druhém poločase jsme se dostali v určitou chvíli pod tlak, ovšem to jsme ustáli a potrestali jsme soupeře z přímého kopu, kdy to Tomáš Pilík výborně trefil, a utkání jsme dovedli do vítězného konce. Tomáš to netrénuje, má tu pravačkou danou od přírody, má tuhle střelu na tuty. Výhra Hradce pro nás není nepříjemná zpráva, protože zachrání se týmy, které budou mít 30 a více bodů. Musíme se proto koukat hlavně na sebe a uhrát do konce ligy tolik bodů, kolik bude potřeba."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Je to pro nás komplikace, začíná to být složité. My jsme prohráli, protože jsme první poločas doslova prohospodařili. Byli jsme málo v pohybu, málo jsme se nabízeli. Nevyvinuli jsme na soupeře žádný větší tlak a dostávali jsem se málo do zakončení. Příbram byla lepší a kvalitnější, čímž se dostávala do výhodných situací. V poločase jsme si nějaké věci vyříkali. Fotbal je ale paradoxní. My jsme se zvedli, byli jsme aktivnější, měli jsme tam za stavu 0:0 dvě velké šance, velké množství standardek, ovšem z protiútoku udělal Honza Kuchta hloupý faul. Poskytli jsme Příbrami to, co má ráda, zejména Tomáš Pilík, což jsou standardní situace. Trefil to a následné dobývání už byla taková křeč."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články