Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pilař zůstává v Plzni, do Wolfsburgu odejde v létě

Plzeň – Humbuk kolem budoucího působiště reprezentanta Václava Pilaře byl zbytečný. Mladý ofenzivní záložník zůstane i na jaře v plzeňské Viktorii, kde hostuje do konce sezony z Hradce Králové. V létě by měl přestoupit do německého Wolfsburgu, kam se snažil hráče mermomocí prodat již v zimním přestupním termínu jeho agent Jan Stejskal. Hradec a Plzeň dle dostupných informací uzavřely dohodu, podle níž si částku za transfer Pilaře rozdělí rovným dílem. V zákulisí se hovoří o tom, že odstupné bude činit asi 50 milionů korun. 

"Myslím, že tohle je nejlepší možné řešení pro všechny strany," řekl agent Jiří Stejskal s tím, že Plzeň s Hradcem se shodly na společném postupu. Dohodu je prý ještě třeba stvrdit písemně v nejbližších dnech. "Plzeň to už odsouhlasila, v Hradci to je trochu složitější, protože se na konečném rozhodnutí musí podílet víc lidí. Ale také s tím souhlasí. Všechno je před podpisem," uvedl Stejskal.

"Kdyby tohle všechno někdo shodil, nebyl by normální," prohlásil Stejskal, který byl dosud hlavním strůjcem komplikací kolem budoucího působení českého reprezentanta. Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík také upozornil, že záležitost ještě není uzavřena. "Zatím nic podepsaného není. Ale máme zájem, aby u nás hrál," uvedl Paclík.

Wolfsburg chtěl Pilaře získat už v zimním přestupním termínu, ale ten měl platnou smlouvu v Plzni do konce sezony, kde hostoval. Stejskal tohoto faktu nedbal a za zády klubů vyjednal přestup svého klienta do Německa. Viktoria se původně nechtěla své opory vzdát, když Plzeň souhlasila s tím, že Pilaře uvolní, už o něj nestál Wolfsburg. Pilař by se prý nestačil v novém týmu krátce před startem jarní části bundesligy aklimatizovat.

Nakonec Pilař zůstane na jaře v Plzni a zahraje si i dva zápasy Evropské ligy proti Schalke 04. Cestu do Wolfsburgu bude mít v létě volnou. "Václav bude od 1. července hráčem Wolfsburgu, opětovně mi bylo potvrzeno, že se tam s ním napevno počítá. Je dobře, jak všechno dopadlo. Václav bude mít na jaře klid a může se v klidu připravit na mistrovství Evropy," řekl Stejskal, který ještě nedávno tvrdil, že pro Pilaře by bylo nejlepším řešením okamžitě přestoupit do Wolfsburgu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články