Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pilař zatím do Wolfsburgu nejde. Kde stráví jaro?

Praha - Fotbalista Václav Pilař v zimě do Wolfsburgu z Hradce Králové nepřestoupí, do Německa odejde až v létě. Nyní se jedná o tom, kde stráví jaro. Existuje možnost, že se bude stěhovat do Polska nebo Itálie. Na podzim třiadvacetiletý reprezentant hrál v Plzni, která na něj má práva i na druhou polovinu sezony. Západočeši sice ve středu souhlasili s tím, že Pilařovo hostování předčasně ukončí a umožní záložníkovi odchod z mateřského Hradce Králové do Wolfsburgu, ten ale nakonec od možnosti získat Pilaře už nyní upustil.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Wolfsburg projevil zájem o krajního středopolaře už na konci listopadu a chtěl Pilaře angažovat okamžitě. Ale protože se jednání o přestupu táhla a Pilař v německém týmu, který zahájí jarní část sezony už o příštím víkendu, neabsolvoval přípravu a herní soustředění v Dubaji, kouč Felix Magath se přiklonil k variantě přivést hráče až po sezoně. Tak zněla i původní dohoda německé strany s Hradcem.

"Dopadlo to tak, jak se dalo očekávat. Pan Magath se naštval a řekl, že s Václavem počítá až od léta. Přes to asi už nejede vlak. Wolfsburgu prostě došla trpělivost. V Čechách se prostě přemýšlí stylem a způsobem, který se neslučuje s pravidly na evropské scéně," uvedl hráčův agent Jiří Stejskal v narážce na průtahy v jednání.

Agent Jiří Stejskal:

"Kdyby všechno bylo připravené o Vánocích jako teď ve středu, nebylo co řešit a Václav už byl ve Wolfsburgu."

Plzeň, která má na Pilaře až do konce sezony práva, s Hradcem dlouho vyjednávala, za jakých podmínek hostování talentovaného reprezentanta ukončí. Obě strany se domluvily ve středu, Plzeň údajně za předčasné uvolnění Pilaře měla inkasovat kolem deseti milionů korun. Ale protože Pilař do Wolfsburgu v zimě nepřestoupí, dohoda přestala být aktuální.

Teď se zase začne řešit, kde Pilař odehraje jaro. O jeho nejbližší budoucnosti bude rozhodovat Plzeň, kde je hráč smluvně vázaný až do 30. června. Jednou z variant je, že Pilař zůstane ve Viktorii, v jejímž dresu zazářil během podzimu v Lize mistrů. Hráč má během dnešního dopoledne jednání s plzeňským majitelem Tomášem Paclíkem, po kterém by mělo být jasněji. Stejskal však nevyloučil ani možnost, že Pilař odejde na jarní hostování do jiného českého či zahraničního klubu. "Existují tu nabídky z italské Ceseny a z Widzewu Lodž," prozradil serveru Aktuálně.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Pilařova agenta Jiřího Stejskala
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články