Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pilař si přetrhl vazy v koleni, bude nejméně půl roku na marodce

Praha - Fotbalový reprezentant a nová posila Wolfsburgu Václav Pilař si v přípravném zápase s Ukrajinou vybral obrovskou smůlu. Přetrhl si přední zkřížený vaz v levém koleni a musí na operaci, rehabilitace si pak vyžádá nejméně půl roku. Zranění třiadvacetiletého hráče je o to nešťastnější, že po přestupu do nového klubu může v úvodní sezoně na místo v základní sestavě prakticky zapomenout, navíc si přivodil stejné zranění jako před dvěma lety.

Václav Pilař
zdroj: ISIFA

Zranění Pilaře se podle serveru iDNES.cz potvrdilo na dnešním vyšetření v německém Braunschweigu. "Už před dvěma lety měl ten přední vaz přetržený a právě plastika ve středu nevydržela," řekl hráčův agent Jiří Stejskal. "Kromě toho na operaci spraví horní úpon vnitřního vazu," dodal s tím, že zákrok ještě budou konzultovat s lékařem fotbalové reprezentace Petrem Novákem.

"Vašek z toho je samozřejmě špatný. Má za sebou tři týdny drsné přípravy a teď tohle. V přípravě se mu dařilo, dával góly a vypadalo to, že by mohl patřit do základní sestavy Wolfsburgu nebo alespoň mezi první střídající hráče," uvedl Stejskal.

Čtrnáctinásobný reprezentant, který se v poslední době zařadil mezi opory národního týmu, zmešká i úvod kvalifikace o postup na mistrovství světa. Do bojů o postup na šampionát v Brazílii v roce 2014 vstoupí tým kouče Michala Bílka 8. září zápasem proti Dánsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články