Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pilař platí za simulaci pokutu, Zápotočný má za faul stopku

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila plzeňskému záložníkovi Václavu Pilařovi pokutu 30 tisíc korun za nafilmování penaltového faulu v utkání 19. kola první ligy na Spartě. Letenský obránce Tomáš Zápotočný za surový zákrok ve stejném utkání na hostujícího Daniela Koláře dostal trest na dva soutěžní zápasy.

Václav Pilař skáče přes Jiřího Jarošíka
zdroj: ČT24

Pilař v 53. minutě šlágru na Letné postupoval směrem ke sparťanské brance, když ho skluzem zakřižoval domácí stoper Jiří Jarošík. Plzeňský hráč nadskočil, skácel se k zemi a rozhodčí Libor Kovařík odpískal penaltu. Opakovaný záběr ale prokázal, že se domácí obránce Pilaře nedotkl.



Pilařovo filmování komise ohodnotila stejnou pokutou jako na podzim simulování jabloneckého Davida Lafaty. Ten v souboji se Žižkovem rovněž přihrál penaltový faul. Dvacet tisíc musel na podzim zaplatit teplický Tomáš Vondrášek za simulování proti Slovácku, loni v květnu dostal mladoboleslavský Jan Chramosta trest na jeden zápas a pokutu 20 tisíc korun za filmování v semifinále domácího poháru proti Kroměříži.

Je nám líto, video expirovalo.
Střet Jiřího Jarošíka a Václava Pilaře

"Disciplinární komise rozhodla, že došlo k disciplinárnímu prohřešku simulování hráče, i když ta hranice rozlišit, zda šlo o simulování, nebo ne, byla velmi tenká. Každý případ je trošku jiný. Tento se blížil k případu Lafaty, proto komise postupovala tímto směrem a zasadila tento trest do kontextu trestu Lafaty," prohlásil Kolář.

V případě Zápotočného šlo podle disciplinární komise o surovou hru a sparťanský zadák měl dostat za zákrok na Koláře krátce před penaltou červenou kartu. "Jak podle disciplinárky, tak i podle komise rozhodčích a delegáta měl být vyloučen. V tomto případě je podle disciplinárního řádu minimální trest dva zápasy," řekl Kolář.

Komise bude simulování dál trestat. Na své další zasedání předvolala záložníka Slovácka Ladislava Volešáka, který podle jejího názoru v uplynulém kole nafilmoval penaltu v zápase proti Bohemians 1905.

Disciplinární řízení zahájila také s 1. FC Slovácko za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání s Bohemians 1905, které muselo být na dvě minuty přerušeno. Ze stejného důvodu hrozí trest Baníku Ostrava. V jeho zápase s Českými Budějovicemi byl kouč hostů František Cipro zasažen kelímkem s tekutinou a do prostoru hřiště vhodili fanoušci sedačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová disciplinárka trestala

Za čtyři žluté karty si v první lize jednou nezahrají Vlastimil Daníček ze Slovácka, Aleš Škerle a Michal Vepřek z Olomouce, Tomáš Wágner z Plzně, Pavel Černý z Hradce Králové, Zoran Milutinovič ze Slavie a Jakub Mareš z Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články