Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Petržela se vrací k trénování, povede fotbalisty Žižkova

Praha - Fotbalový kouč Vlastimil Petržela se po loňské léčbě závislosti na hazardních hrách a antidepresivech vrátí k trénování ve Viktorii Žižkov. S klubem, který sestoupil do druhé ligy, podepsal tříletou smlouvu. Kontroverzní trenér na lavičce Žižkova nahradí Zdeňka Ščasného, který do klubu přišel v listopadu, ale nedokázal Viktorii zachránit v nejvyšší soutěži. Klub s ním proto neprodloužil smlouvu.

Pětapadesátiletý Petržela byl bez angažmá téměř rok a půl poté, co loni v lednu ukončil angažmá v Něftči Baku. Během této doby odmítl několik nabídek. Od září do prosince minulého roku pobýval v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, kde se léčil ze závislosti na hazardu.

Nejlepší český trenér roku 1994 se na tuzemskou scénu vrací po dvou letech poté, co na konci května roku 2007 skončil v Olomouci. "I když jsem v našem fotbale delší dobu nepůsobil, tak to neznamená, že bych jím nežil. S Viktorkou jsem jednal v posledních týdnech a práci zde beru jako výzvu. Nabídka mě oslovila, protože je zde prostor k práci a cíl je jasný. Poznal jsem, že všichni lidé ve Viktorce mají stejný cíl," citovaly Petrželu internetové stránky žižkovského klubu.

Zkušený kouč zatím neví, s kým bude u týmu spolupracovat. "Všechno se bude řešit v nejbližších dnech. Stejně jako složení hráčského kádru," uvedl Petržela. 

V české lize naposledy vedl do května 2007 Olomouc, předtím působil i na lavičce Slavie, Liberce, Sparty a Bohemians. Největší slávu mu přineslo angažmá v Petrohradu, který v roce 2003 a 2004 přivedl v ruské lize ke druhému a třetímu místu a později také do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články