Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Petrouš o přípravě Slavie: Čekal jsem to daleko horší

Praha - Slavia v těchto dnech ladí formu v Itálii. Devátý celek uplynulé sezóny je na herním soustředění bez Milana Černého a Ondřeje Čelůstky. Ti už trénují v klubech, do kterých by měli v blízké budoucnosti přestoupit. Smlouvy ale ještě podepsány nejsou. Naopak v Itálii je už nová posila Kamil Čontofalský, který doplnil silnou brankářskou sestavu.

"Cítím se v Praze jako doma. Rád bych navázal na výkony, které jsem předváděl v Bohemians," pronesl Čontofalský. V týmu má zkušený gólman velkou konkurenci. Záda mu budou krýt Jan Hanuš a Martin Borkovec. "Jsou tu dva mladí chlapci, jsou talentovaní. Určitě šanci dostanou," podotkl Čontofalský. "Jsem rád, že k těm dvěma mladým přišel Kamil. Je to charakterově velmi dobrý kluk, poctivý a hlavně zkušený gólman. K těm mladým je to optimální," uvedl trenér Slavie Michal Petrouš.

Slavia se musí vyrovnat s odchodem zkušených hráčů, tým se musí obejít bez tradičních opor, Martina Vaniaka a Karola Kisela. Trenér Petrouš musí zapracovat do týmu mladé hráče. "Výsledky napovídají tomu, že to velký rozdíl je, ale jsem optimistický. Ani jednou jsme nehráli v kompletní sestavě. Chtěli jsme vidět mladé perspektivní hráče, proto jsme zvolili do přípravy ligové manšafty, abychom viděli, jak se s tím poperou. Čekal jsem to daleko horší. Co se týče herního projevu, ani v jednom zápase jsme nezaostávali. Byli jsme lepším týmem, ale o dva góly jsme prohráli," řekl Petrouš.

Slavia by měla své první domácí utkání s Příbramí ve třetím kole sehrát kvůli incidentu ze závěru minulého ročníku bez diváků. Předtím však změří síly s Libercem a na úvod ji čeká zápas s Bohemians 1905. "Derby v prvním kole – myslím, že to bude pro fanoušky vynikající zápas," prohlásil Petrouš.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou SK Slavia Praha

Slavia vstala z popela a nyní hledí do budoucna s optimismem. Krize, kterou klub na jaře prošel, má podle generálního ředitele Miroslava Platila i svou pozitivní stránku. "Jestli to k něčemu opravdu přispělo, vytříbilo se zdravé jádro, a to nejen ve sportovním týmu, kde byli hráči pod obrovským tlakem, ale i mezi všemi, kteří se podíleli na chodu klubu," řekl Platil.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články