Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Petr Čech narazil hlavou do branky

Londýn - Nepříjemný moment prožil ve vánočním utkání anglické fotbalové ligy brankář Chelsea Petr Čech, který musel být ošetřen poté, co se udeřil hlavou do tyče. Náraz ztlumila helma, kterou český reprezentant nosí od těžkého zranění hlavy z října 2006, kdy mu v utkání s Readingem Stephen Hunt prorazil kolenem lebku. Zápas na hřišti Birminghamu český gólman dochytal a pomohl vedoucímu týmu tabulky získat bod za remízu 0:0.

Čech v 61. minutě zasahoval proti trestnému kopu Sebastiana Larssona z 25 metrů. Dobře umístěnou ránu zneškodnil leopardím skokem, ale narazil přitom hlavou do tyče. Čech vypadal otřeseně, ale v zápase pokračoval a udržel deváté čisté konto v tomto ročníku Premier League. V závěru byl ošetřován i domácí brankář Joe Hart, jenž si odnesl krvavý šrám ze střetu s kanonýrem Didierem Drogbou.

Hart zlikvidoval řadu šancí Chelsea a měl velkou zásluhu na zisku cenného bodu. Chelsea ztratila body už třetí remízou z posledních čtyř zápasů a Manchester United může v neděli snížit její náskok na dva body. Birmingham potvrdil proti favoritovi výbornou formu, díky níž vybojoval v předchozích šesti utkáních pět vítězství a neprohrál už v deseti zápasech za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články