Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Petr Čech: Hodně jsme si to zkomplikovali

Olomouc - Čeští fotbalisté se ani nesnažili skrývat zklamání po drtivé porážce 0:3 v kvalifikaci mistrovství světa od Dánska. Reprezentantům nezbývalo, než uznat, že je soupeř hlavně v druhé půli přehrával, a litovali, že si sami nedokázali vytvořit téměř žádné šance. I sami hráči už připouštějí, že olomoucká prohra je velkou komplikací, která by je mohla stát účast na brazilském šampionátu. 

Petr Čech od Dánů dostal tři góly
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Udělali jsme příliš mnoho chyb a soupeř je potrestal. První poločas jsme ještě byli aktivnější, ale druhá půle se nám nepodařila. Soupeř byl agresivnější, to rozhodlo," řekl brankář Petr Čech, který tvrdou hru Dánů pocítil na vlastní kůži a odnesl si ze zápasu čtyři stehy.

Také obránce David Limberský litoval zpackané druhé půle. "První půle nebyla špatná, ale chybělo zakončení. V druhém poločase nás přehrávali ve všech řadách. Nic jsme nevymysleli, bylo toho málo," řekl plzeňský bek, podle kterého bylo zřejmě klíčové, kdo vstřelí první branku.

Útočník David Lafata si posteskl, že českému celku nevyšlo vůbec nic. "Ať jsme dělali, co jsme dělali, bylo to vždy na druhou stranu, než jsme potřebovali," řekl Lafata. "První poločas to bylo vyrovnané, na začátku druhého jsme inkasovali gól a oni to pak zhustili. Těžko jsme se tam dostávali, neměli jsme žádnou vyloženou šanci," prohlásil sparťanský útočník.

Češi si uvědomují, jak moc si zkomplikovali pozici v tabulce. Na druhé Bulharsko v tuto chvíli ztrácejí už čtyři body, byť mají zápas k dobru. "Bulhaři vyhráli velkým rozdílem, komplikací je i skóre," podotkl Čech s odkazem na výhru Bulharska nad Maltou 6:0. Cesta je ještě dlouhá. Zkomplikovali jsme si to hodně, ale je jen na nás, jak na dnešní zápas zapomeneme," dodal Čech. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články