Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Petera přiznal, že je majitelem Baníku Ostrava

Ostrava - Tomáš Petera je už oficiálním majitelem fotbalového klubu Baník Ostrava. Ředitel společnosti Praha olympijská přiznal, že před časem odkoupil majoritní balík akcií klubu od předchozího vlastníka, bývalého tenisty Daniela Vacka. Bývalý daviscupový reprezentant Vacek získal 75 procent akcií klubu v lednu 2003 od Aloise Hadamczika. Téměř celých šest a půl roku se v zákulisí spekulovalo, že Petera je faktickým majitelem a osobou, která řídí všechna důležitá rozhodnutí. Informace sdělil nový majitel v rozhovoru pro dnešní Moravskoslezský deník.

"Po celou dobu, co v Baníku působím, jsem měl opci na nákup balíku akcií i dohodu s Danielem Vackem o jejich koupi. Opci jsem před časem uplatnil a držím majoritní balík akcií, brzy budu i v dozorčí radě klubu," uvedl Petera, který také vysvětlil, proč dlouhou dobu vykonával svou funkci v anonymitě: "Měl jsem k tomu obchodní důvody a zejména si to nepřál můj bývalý obchodní partner v České sportovní. Proto jsem zůstával hodně v pozadí."

Baník není a nebude na prodej

Petera zároveň popřel, že by byl ostravský klub na prodej. I to je jeden z koloritů vlády jeho skupiny na Bazalech: prakticky těsně od převzetí se spekulace podobného charakteru šířily městem. "I proto oznamuji, že jsem majitelem Baníku, protože tyhle řeči o prodeji už mě unavují a v podstatě i poškozují. Zejména v poslední době se mi donesly zprávy, že po Ostravě chodí podnikatelé a vykládají, jak už Baník kupují - nebo ho dokonce koupili. Chci tady jasně říct, že Baník v této chvíli není rozhodně na prodej. A v nejbližší době ani nebude," prohlásil Petera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články