Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pep Guardiola: Ferguson je nejlepší trenér na světě

Madrid - Trenér fotbalistů Barcelony Pep Guardiola považuje svého konkurenta Alexe Fergusona z Manchesteru United za nejlepšího kouče na světě. Podle čtyřicetiletého Španěla nepřipadá v úvahu, že by se legendárnímu kouči, který vede svůj tým od roku 1986, mohl už v začátcích trenérské kariéry rovnat.

"S Fergusonem vůbec nemůžu být srovnáván," řekl Guardiola novinářům před přátelským utkáním s Hajdukem Split, v němž jeho tým remizoval 0:0. "To, že s námi prohráli ve finále Ligy mistrů, neznamená, že jsem lepší trenér," připomněl květnový zápas, v kterém Barcelona jednoznačně dominovala a zvítězila 3:1.

"Musím toho ještě dokázat hodně, abych se s ním vůbec mohl srovnávat. Má prestiž, kterou žádná prohra v Lize mistrů nemůže změnit. Alex Ferguson je jednička kvůli tomu, jak dokáže působit v týmu více než 25 let a stále znovu a znovu vyhrávat," řekl bývalý záložník Barcelony.

Pochvala nedávno putovala i druhým směrem. Skotský kouč prohlásil, že smlouvy s novými hráči podepisuje podle toho, aby se se svým týmem vyrovnal Barceloně. "Přivádím hráče, o nichž doufám, že si vezmou inspiraci z toho, co jsme zažili ve finále Ligy mistrů. Barcelona je výjimečně dobrý tým. Pokusíme se je předstihnout," uvedl Ferguson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články