Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pelta: Že by Vrba o odchodu lhal, to vylučuju

Praha – Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta vyloučil, že by kouč Pavel Vrba po návratu reprezentace z evropského šampionátu lhal a v době, kdy oznámil, že má zájem u národního týmu pokračovat, by už věděl, že zamíří do Machačkaly. Trenérův rychlý odchod do Ruska podle šéfa FAČR jejich vztahy nenarušil.

Miroslav Pelta
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Na tiskovce po Euru jsem podpořil pana Vrbu, který deklaroval zájem pokračovat, i realizační tým. Jak trenér, tak ani já jsme nevěděli, že dostane konkrétní nabídku. Jedna věc je, když jste jedním z adeptů, a druhá, když je to konkrétní nabídka," prohlásil Pelta.

"Některá média pak psala, že pan Vrba lhal, to vylučuju. Nebyl k tomu důvod ani ode mě, ani od něj. V té době žádná nabídka k podepsání nebyla na stole," uvedl Pelta. "Pak o víkendu mi pan Vrba volal, já jsem byl v zahraničí. Řekl, že dostal nabídku od Anži Machačkala, tak jsem mu položil dotaz, zda má zájem tam jít, a tím pádem využít výstupní klauzuli. Odpověděl, že ano," dodal Pelta.

Vrbův rychlý odchod jejich vzájemné vztahy podle předsedy FAČR nezměnil, protože kouč jednal fér. "Lidsky mě nezklamal. Tu možnost měl ve smlouvě, zavolal mi férově. Pracujme s fakty. Bylo to příjemné období, že jsme měli trenéra Vrbu ve službách reprezentace. Vyhráli jsme kvalifikační skupinu z prvního místa. Samozřejmě očekávání na Euru byla větší, výsledek musíme hodnotit jako neúspěch. Ale co se týče vztahů mezi námi, vzpomínám na něj v nejlepším. Nikdy jsme neměli jakýkoliv konflikt," uvedl Pelta.

Překvapený z toho, jak rychle se Vrbův odchod do Ruska uskutečnil, Pelta nebyl. "Ne, protože jsem také klubový funkcionář. V neděli vyjednáváte s hráčem, už ho téměř máte, on si to nakonec rozmyslí a jdete pro někoho jiného. To je normální život. Asi měla Machačkala také víc kandidátů, s někým to asi nedopadlo, tak přešli na trenéra Vrbu," přemítal Pelta.

"Mluvil jsem mezitím s prezidentem ruské ligy, zajímalo mě, jak ten klub funguje. Podle toho, co jsem se od něj dověděl, by měl mít velké sportovní plány. Vrací se významný investor Sulejman Kerimov, do klubu vstupuje i silný arménský partner. Takže během několika let by se chtěli vrátit zpět na výsluní," dodal Pelta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články