Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pelta: V postup již nevěřím, ale situaci budeme řešit až po Itálii

Praha – Jestli čeští fotbalisté v úterním duelu proti Itálii nevyhrají, Michal Bílek na lavičce reprezentace s největší pravděpodobností skončí. Tuto informaci, i když ne napřímo, sdělil před odletem do Turína předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. Šéf českého fotbalu zároveň přiznal, že v postup na mistrovství světa v Brazílii již nevěří.

Češi po páteční porážce s Arménií jsou ve velmi špatné situaci. Šanci na baráž jim dají zřejmě jen výhry ve třech zbývajících zápasech. Každá další ztráta už bude znamenat téměř jistě konec nadějí na cestu do Brazílie. "I já jako věčný optimista už se na to dívám pesimisticky. Když doma porazíme jen Maltu, tak těžko můžeme pomýšlet na postup," připustil Pelta na letišti před odletem do Turína. "Náš postup už je jen v oblasti teorie. Dokud ale budeme mít i jen jednoprocentní šanci, tak o ni musíme bojovat," dodal.

I proto zatím nechce dostávat tým pod tlak a dělat unáhlená rozhodnutí. "Počkejme na vývoj situace, jak dopadneme v úterý večer. Reprezentaci mám v kompetenci já, ale chtěl bych, aby o tom rozhodl celý výkonný výbor. Pokud to v Turíně nedopadne podle našich představ, udělali bychom mimořádné zasedání," řekl Pelta.

Veřejně nechce mluvit ani o tom, jestli už má připravené varianty řešení situace. "Nechci dělat nějaké úvahy dopředu. Jedeme do Itálie, tam se musíme pokusit uspět. Když se to nepodaří a budeme mimo postupové boje, tak to budeme muset řešit, a řekneme si jak," dodal.

Porážka s Arménií byla pro fotbalového šéfa tvrdou ranou. "Za stavu 1:1 jsem byl přesvědčený, že rozhodneme. Ale inkasovaný gól v závěru s námi hodně zacloumal," řekl Pelta, který po zápase zašel do kabiny za hráči. "Nejsem zmatkař, který dělá unáhlené závěry. Řekl jsem jim, že to nesmíme zabalit, ale že se musíme připravit na další zápasy a předvést výkony hodné české reprezentace. Pak už jsem s nimi ani s trenérem nemluvil, nechávám jim klid," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články