Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pelta: Sportovně postupuje Varnsdorf, ale teprve se ukáže, zda se to stane realitou

Varnsdorf - Rodák z Varnsdorfu Miroslav Pelta za klub hrával v žákovských kategoriích. Tehdy si podle vlastních slov nedokázal představit, že by tým někdy hrál první ligu. Nyní se to stalo skutečností, Varnsdorf se mezi elitu dostal. Musí však nutně řešit finanční záležitosti i otázku stadionu. S tím Pelta přislíbil pomoc.

Miroslav Pelta
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Když jsem tu byl v žácích, hrála se tady divize. Kdyby mi někdo před iks lety řekl, že tu budu jednou na fotbale, kde se může rozhodnout o postupu do nejvyšší republikové soutěže, nevěřil bych. Je to neuvěřitelný úspěch, až zázrak," řekl Pelta. Na druhou stranu mu ale je jasné, že Varnsdorf nemá prvoligové zázemí. Především stadion zdaleka nesplňuje parametry nutné pro nejvyšší soutěž a klub by tak musel hrát rok v "azylu" a mezitím začít s rekonstrukcí areálu. "Sportovně postupuje Varnsdorf a další dny a týdny ukážou, zda ten postup se dá přeměnit v realitu," podotkl Pelta.

Klub nyní čekají jednání s městem, s žádostí o finanční pomoc se obrátí na kraj. Pokud by vše dopadlo dobře a rekonstrukce by mohla začít, Pelta už přislíbil, že by Varnsdorf směl hrát domácí zápasy v Jablonci. "Každé mužstvo, které nemá potřebnou infrastrukturu pro ligu, dostane na rok výjimku a může hrát jinde. My jsme jim dali předběžný souhlas k tomu, aby hráli rok u nás, pokud by se rozhodli, že se během roku pokusí postavit stadion, který by splňoval prvoligové parametry," řekl šéf Jablonce.

Miroslav Pelta: "Já jsem jim řekl svůj názor a je to na nich. Je třeba mít rozum. Bojím se, kolik lidí by chodilo na utkání Varnsdorfu v Jablonci. Euforie je krásná, ale pak je třeba vystřízlivět a nalít si čistého vína. Jestli ten region má sílu na to, aby se udělal stadion potřebný pro první ligu. Jaká je tradice, historie. Tohle si musí říct vedení ve spolupráci s městem, třeba s krajem. Je toho potřeba hodně zvážit."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Varnsdorf - Sigma Olomouc

Klub si ale podle něj současný úspěch naprosto zaslouží. "Je to velké ocenění pro všechny v klubu. Složili mužstvo z hráčů, kteří jsou odložení z Jablonce, Liberce nebo z Ústí, Teplic. Není to náhoda, opakovaně hráli na předních místech v druhé lize," uvedl Pelta.

"Je to neuvěřitelný úspěch pro tento region, který má svoje problémy. Mohla by to být taková mobilizace toho, aby se tady v regionu začalo se stadionem něco dělat a v budoucnu mohli bojovat o nejvyšší příčky," dodal Pelta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články