Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pelta mlčí, o informacích od Křetínského neřekl nic ani výkonnému výboru

Praha - Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta neseznámil výkonný výbor asociace se závažnými informacemi o řízení profesionálního fotbalu, které dostal před třemi týdny od šéfa Sparty Praha Daniela Křetínského. Pelta ponechal vyšetřování celé kauzy v kompetenci protikorupční policie.

Šéf českého fotbalu svým kolegům situaci nastínil, ale nikomu ze členů výboru podrobnější informace nesdělil. "Rozhodl jsem se, že nic neprozradím ani směrem k dalším členům výkonného výboru, a ohledně toho bodu diskuse nebyla," řekl Pelta. Kolegové z výkonného výboru prý jeho rozhodnutí plně respektovali a neptali se po žádných detailech.

"Spíš se chtěli orientovat v tom, o co jde, jestli se to týká sázek a tak dále. Já jsem je poprosil, že vzhledem k tomu, jak jsem se rozhodl, jsem se do toho nechtěl zaplétat. Udělal jsem si pro sebe jasný názor, že neřeknu nikomu nic," vysvětlil Pelta.

Informace od Křetínského o údajně závažných problémech v českém fotbale předal 19. září řediteli protikorupční policie Tomáši Martincovi. Obával se, že FAČR jako občanské sdružení nemá dostatečné prostředky, aby se s případem dokázala sama vypořádat.

Petla tvrá na tom, že zvolil správný postup

Svého kroku ani s časovým odstupem nelituje. "Já si myslím, že ten postup, který jsem zvolil, je správný. Nebylo to jednoduché. Myslím si, že je to přesně parketa pro policii," uvedl Pelta.

Zatím neví, v jakém stadiu je celá kauza, ale s vyšetřovateli zůstává v kontaktu. "Samozřejmě, že nějaká spolupráce s Policií ČR je. Chce po mně další doplňující informace," potvrdil funkcionář.

Valná hromada bude 9. června

Výkonný výbor dále rozhodl o tom, že řádná Valná hromada FAČR proběhne 9. června 2013.

Finále poháru žen se uskuteční 18. května příštího roku v Chomutově, kde se na stejném stadionu a ve stejném termínu odehraje také finále mužského Poháru České pošty.

Vedení asociace rovněž vzalo na vědomí informaci o tom, že z projektu solidarita pro rozvoj mládeže byl získán od UEFA příspěvek za ročník 2011/12 v celkové výši 702 630 eur (asi 17,5 milionu korun). Tato částka bude rozdělena mezi 15 klubů první ligy vyjma Plzně, která hrála Ligu mistrů; z jejích zisků právě příspěvek pochází. Každý klub tak získá 46 842 eur.

Výkonný výbor také schválil odebrání licence hráčským agentům Rudolfu Baránkovi, Davidu Dočekalovi, Radku Drulákovi, Hynku Talpovi a Miloslavu Zwiefelhoferovi. K odebrání došlo na podnět Komise pro agenty hráčů kvůli dlouhodobé nekomunikaci a neplnění povinností.

Je nám líto, video expirovalo.
Pelta nepředal VV FA žádnou informaci
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články