Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pelé se podle ESPN musel vrátit na jednotku intenzivní péče

Legendární Pelé se po třech dnech vrátil na jednotku intenzivní péče nemocnice v Sao Paulu, kde se zotavuje po operaci nádoru ve střevě. Informovala o tom stanice ESPN Brasil, zástupci nemocnice se ke zprávě nevyjádřili.

Osmdesátiletého trojnásobného mistra světa operovali minulou sobotu v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu poté, co při rutinní prohlídce odhalili nádor. V úterý byl přeložen na běžné oddělení. Podle ESPN je důvodem návratu na JIP kyselinový reflux.

Dosud přitom rekonvalescence probíhala uspokojivě a Pelé hýřil dobrou náladou. "Jsem den ode dne šťastnější, připravený hrát 90 minut plus prodloužení. Brzy se znovu setkáme," napsal fanouškům po propuštění z JIP.

Obavy dnes uklidňovala i jeho dcera Kely Nascimentová-DeLucaová, nejstarší z Pelého sedmi dětí. "Zotavuje se dobře a v rámci možností. Normální scénář rekonvalescence pro muže jeho věku po takové operaci je zkrátka někdy dva kroky dopředu a pak zase krok zpět," vzkázala na Instagramu.

V posledních letech řešil slavný Brazilec za pomoci lékařů problémy s prostatou, kyčlí, páteří či močovými kameny. Kvůli tomu musel nejlepší sportovec 20. století v anketě Mezinárodního olympijského výboru výrazně omezit svoje veřejné aktivity.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články