Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pelé se bojí ostudy při fotbalovém MS

Sao Paulo – Před ostudou, ve kterou se může proměnit mistrovství světa ve fotbale 2014, varoval Brazilce slavný fotbalista Pelé. Upozornil, že stavba nebo rekonstrukce stadionů má zpoždění – nebo dokonce ještě nezačala. Obraz země příliš nezlepšují ani poddimenzovaná letiště, která během šampionátu zažijí nebývalý nápor. Podobné to bude také o dva roky později, kdy má Brazílie pořádat olympijské hry.

"Tvrdě jsme bojovali o to, abychom dostali mistrovství světa i olympijské hry, teď však přišel moment, kdy máme starosti," řekl na páteční tiskové konferenci sedmdesátiletý Pelé. "Brazílii podle současného stavu hrozí velký průšvih. Například letiště nahánějí strach – nejen Brazilcům," dodal trojnásobný mistr světa.

Brazilské letištní terminály jsou i v době, kdy žádná velká akce neprobíhá, příliš malé a jejich kapacita neodpovídá počtu odbavovaných cestujících. I podle ministra sportu Orlanda Silvy je právě stav letišť hlavním problémem před mistrovstvím světa.

Potíže jsou ale i se stadiony. Stavební práce jsou buď pozadu oproti plánu, nebo vůbec nezačaly. To je případ i plánovaného nového stadionu klubu Corinthians v Sao Paulu, kde se má hrát úvodní zápas šampionátu. "Brazílie má povinnost zorganizovat dobré mistrovství světa, ale bohužel už teď zaostává. Například tahle kontroverze v Sao Paulu měla být už dávno vyřešena, ale není," poznamenal Pelé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články