Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pekhartovi negativní test zatím nepomohl, proti Izraeli hrát nemůže

Že si během této reprezentační pauzy za český tým ještě zahraje, vyloučeno není. V nedělním utkání Ligy národů proti Izraeli to ale určitě nebude. Tomáš Pekhart měl sice po úterním pozitivním testu na koronavirus další dva následné odběry negativní, ovšem trenérovi Jaroslavu Šilhavému zatím není k dispozici. FAČR o případu nadále jedná s UEFA a věří, že by se útočník Legie Varšava mohl připojit na závěrečné listopadové utkání ve středu se Slovenskem.

Tomáš Pekhart
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Jsme nadále v intenzivní komunikaci s UEFA a řešíme ten případ. Nicméně pro zítřejší zápas se Tomáš k týmu zpátky nepřipojí," řekl v Plzni mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Pekhart měl v pondělí na srazu týmu v Praze negativní test, o den později mu ale další odběr vyšel pozitivně a přišel o středeční přípravné utkání v Německu. Jednatřicetiletý hráč musel do izolace a zdálo se, že o zbytek srazu přijde. Ve čtvrtek ale kontrolní test přinesl negativní výsledek stejně jako páteční další odběr. Vedení asociace se nyní snaží s UEFA vyjednat, aby se Pekhart mohl vrátit k mužstvu. Pro zápas s Izraelem se to nepovede.

Vedle Pekharta vypadl kvůli koronaviru z týmu sparťan David Pavelka, který měl pozitivní test v pondělí. Už před srazem vyřadil covid-19 ze hry brankáře Filipa Nguyena a trojici slávistů Jan Bořil, Ondřej Kúdela a Lukáš Provod.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté v předposledním utkání Ligy národů přivítají Izrael

Oproti předchozím dvěma srazům ale koronavirus zatím zasáhl reprezentaci méně. V září po výhře 3:1 na Slovensku musel původní výběr kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu do karantény a proti Skotsku hrálo narychlo složené nové mužstvo pod vedením zastupujícího trenéra Davida Holoubka. V říjnu pak během srazu postupně vypadlo sedm hráčů včetně kouče Šilhavého.

"Tentokrát to bylo před srazem. Nominovali jsme hráče a omluvenek bylo hodně. Nicméně potom, když dáte dohromady nominaci a zůstane vám pohromadě po celý sraz, je to výhoda. S těmi dvěma hráči jsme samozřejmě taky počítali, ale to už je prostě teď asi odraz doby, že musíme v některých věcech improvizovat," uvedl Šilhavý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články