Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pekhart zažil po prohře v derby fanouškovské peklo

Norimberk (Německo) - Fotbalový útočník Tomáš Pekhart už ví, jak vypadá zloba fanoušků Norimberka, jehož barvy v bundeslize hájí. Pekhartův tým prohrál velké úterní derby s Fürthem v osmifinále Německého poháru a skalní "fans" domácí potupu s druholigovým sokem neustáli. Hned po zápase prolomili na stadionu bariéry a pokusili se vniknout do sektoru hostujících příznivců a napadnout je. Vzápětí si vyšlápli i na své hráče. V klubovém tréninkovém centru si s nimi všechno vyříkali z očí do očí, na zdech pak zanechali nasprejované výhružné vzkazy.

Tomáš Pekhart
zdroj: AP

"Nic podobného jsem nikdy nezažil. Lidi jsou na nás fakt naštvaní a nás strašně mrzí, jak to dopadlo," řekl Pekhart, který odehrál celý zápas a "užil" si tak trápení s outsiderem, jenž před téměř padesátitisícovou návštěvou slavil senzační výhru a postup. Byť letos hraje až druhou nejvyšší soutěž. "Uřízli jsme si pěknou ostudu, před Vánocemi jsme si to dost zavařili," líčil Pekhart.

I dvaadvacetiletý reprezentant dobře poznal, že v Norimberku se prohra s velkým rivalem neodpouští. Vzájemný duel je pro oba týmy nejvyhrocenějším možným zápasem. Fürth je předměstí Norimberku a mezi kluby vládne velká rivalita. Fürth má méně úspěchů než 1. FC Norimberk a v úterý získal teprve 71. výhru v 254. derby. Ale díky triumfu si vychutnává nečekaný vánoční dárek.

Když jako talentovaný teenager působil v Tottenhamu, poznal, jak velkým rivalem je Arsenal. Na obou stranách "barikády" zažil také vypjaté derby mezi Spartou a Slavií. Ale všechno překonala zkušenost z úterního derby. "V Norimberku to je postavené tak, že prohrát se může s každým soupeřem. Jen ne s Fürthem. To se jen tak přejít nedá. Už když jsem před zápasem přišel na stadion, tak ve vzduchu bylo cítit, že se blíží něco velkého. Velká škoda, že jsme to nezvládli. Teď za to pykáme," posteskl si Pekhart.



Norimberku nepomohlo ani to, že hrál téměř celou poslední půlhodinu přesilovku. Po zápase Pekharta přepadl strach, když viděl řádící norimberské ultras, kteří se dostali přes policisty ze svého uzavřeného sektoru a běželi lynčovat fanoušky Fürthu.

"Policisté neměli šanci, aby ten dav udrželi. Všechno se pokoušel uklidnit i náš kapitán," uvedl Pekhart. Vřava se rozpoutala i na hřišti mezi týmy. Hráči se pustili do potyček, stejně tak i členové obou realizačních týmů. Fanoušci Norimberku si zlost vylili i na svém týmu. Když hráči po zápase zamířili do tréninkového centra, aby po vlastní ose odjeli domů, už tam čekali i zástupci "ultras", aby si s fotbalisty porážku vyříkali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články