Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pekhart vstřelil šestý gól v sezoně, ale Norimberk jen remizoval

Berlín - Fotbalový útočník Norimberku Tomáš Pekhart vstřelil v německé lize svou šestou branku v této sezoně. Bavorský tým však na hřišti Freiburgu neudržel dvoubrankové vedení a remizoval 2:2. Mistrovský Dortmund vyhrál 3:1 ve Wolfsburgu a udržel v čele tříbrankový náskok před Bayernem Mnichov, který doma zdolal 2:1 nováčka z Augsburgu díky nejlepšímu ligovému střelci Gomezovi.

Tomáš Pekhart
zdroj: AP

Dvaadvacetiletý Pekhart se prosadil v nastavení prvního poločasu po rohovém kopu a ukončil tak svůj pětizápasový střelecký půst. Před ním otevřel skóre spoluhráč Didavi. Po změně stran však Freiburgu, na jehož lavičce zůstal český obránce Pavel Krmaš, zachránili remízu Caligiuri z penalty a Makiadi. Po hlavičkovém souboji s Pekhartem musel už v prvním poločase ze hřiště kapitán domácích Schuster s krvácejícím zraněním. Vyšetření v nemocnici pak ukázalo zlomený nos i horní čelist.

Dortmund poslal do vedení po dvaceti minutách nejlepší střelec týmu Lewandowski a tři minuty po přestávce přidal druhý gól Gündogan. "Vlci", v jejichž záloze odehrál celý zápas Jan Polák a posledních 36 minut také Petr Jiráček, snížili v 61. minutě zásluhou Madžukiče. Šest minut před koncem však vyl vyloučen po druhé žluté kartě domácí obránce Madlung a Borussii v závěru pojistil výhru druhým zásahem Lewandowski.

Bayern vedl hned od první minuty zásluhou Gomeze, ale ve 23. minutě vyrovnal Korejec Ku Ča-čchol. Favorit rozhodl o deváté soutěžní výhře za sebou po hodině hry díky druhému gólu Gomeze. Nejlepší střelec soutěže, který v týdnu v Mnichově prodloužil smlouvu o čtyři roky, si polepšil na 25 zásahů. Druhý bundesligový nováček Hertha Berlín s reprezentačním stoperem Romanem Hubníkem uhrál bezbrankovou remízu na hřišti čtvrtého Mönchengladbachu a zůstává na předposlední pozici. K záchraně chybí celku z německé metropole tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články