Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pekhart v Bundeslize skóroval, Dortmund jde za titulem

Berlín - Fotbalový reprezentant Tomáš Pekhart vstřelil v německé lize svůj sedmý gól v sezoně a pomohl Norimberku k výhře 2:0 na hřišti posledního Kaiserslauternu. Dortmund udělal další krok k obhajobě titulu. V derby porazil Schalke na jeho hřišti 2:1 a tři kola před koncem Bundesligy vede o devět bodů před Bayernem Mnichov, který má k dobru večerní duel s Mohučí.

Pekhart se raduje z gólu
zdroj: ISIFA

Dvaadvacetiletý útočník Pekhart v zápase s Kasierslauternem v 73. minutě uzavřel skóre utkání. První branku bavorského celku zaznamenal na konci prvního poločasu záložník Daniel Didavi, jenž má v týmové tabulce střelců stejně jako český střelec sedm zásahů.

Dortmund ve středečním šlágru zdolal hlavního konkurenta Bayern Mnichov 1:0 a dnes zvládl další těžký duel. Pětadvacátým ligovým zápasem bez porážky navíc stanovil nový bundesligový rekord. V Gelsenkirchenu s úhlavním rivalem Schalke však nezačal dobře a od deváté minuty prohrával po zásahu Jeffersona Farfána. Už za šest minut ale dokázal vyrovnat Lukasz Piszczek a v 63. minutě dokonal obrat kapitán Borussie Sebastian Kehl.

Povedenou premiéru za Augsburg zažil český záložník Jan Morávek, který při svém návratu po dlouhodobém svalovém zranění pomohl nováčkovi soutěže v poslední půlhodině k cenné výhře 2:1 ve Wolfsburgu. V záloze "Vlků" odehrál 87 minut Jan Polák, jeho spoluhráč Petr Jiráček šel ze hřiště po prvním poločase. Hosty poslal do vedení ve 13. minutě Torsten Oehrl, ale ve 27. minutě vyrovnal Patrick Helmes. Druhou venkovní výhru Augsburgu v sezoně zajistil dvě minuty před koncem Sebastian Langkamp.

Hamburk s brankářem Jaroslavem Drobným a záložníkem Davidem Jarolímem doma vyhrál 1:0 nad Hannoverem a získal důležité body v boji o záchranu. Utkání rozhodl ve 12. minutě Jihokorejec Son Hung-min.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články