Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pekhart si pochvaluje bundesligovou premiéru

Praha - Snový vstup do nového angažmá v Norimberku prožil český fotbalista Tomáš Pekhart. Dvaadvacetiletý útočník se v bundesligové premiéře v novém dresu v sobotu v úvodním kole sezony blýskl gólem na hřišti Herthy Berlín a zařídil svému týmu nejtěsnější výhru 1:0. Pekhart věří, že se tím odrazí k dobrým výkonům v dalších zápasech.

"Když přišli do bundesligy útočníci jako Raúl nebo Huntelaar, tak jim trvalo pár zápasů, než se střelecky prosadili. Jsem rád, že mně se to povedlo hned v prvním bundesligovém utkání, protože od útočníka se očekávají góly. Jsem rád, že to takhle vyšlo," pochvaloval si Pekhart svůj debut v jedné z nejlepších ligových soutěží světa.

Na hřišti Herthy zápas dlouho směřoval k bezbrankové remíze, až přišla Pekhartova velká chvíle. Deset minut před koncem si naběhl na přední tyč a přesnou střelou zajistil hostům vítězný vstup do nového ligového ročníku. V gólovém opojení pak běžel k příznivcům Norimberku a svoji trefu oslavoval i neslušnými slovy. "Přiznám se, že jsem v tu chvíli vůbec nevěděl, co křičím. Byl jsem v euforii. Po zápase mi hned volal táta, že jsem mu udělal ostudu," podotkl s úsměvem Pekhart.

Duel na zaplněném berlínském stadionu pro něj byl obrovským zážitkem, před 61 tisícovkami diváků ještě nikdy nehrál. "Když jsme přišli na nástup, byl to nádherný pocit. Trenér nás už v týdnu upozorňoval, že v zápase nebude nic slyšet. Myslel jsem, že přehání, ale opravdu nebylo nic slyšet. Tedy jen do doby, než jsem dal ten gól. Pak byli slyšet naši fanoušci a všichni z Herthy ztichli. To byl hezký pocit," řekl.

Angažmá v Norimberku mu zatím od prvních okamžiků vychází. "Od prvního dne ve všech těch přípravných zápasech, které jsem hrál, jsem se dokázal prosazovat. Naštěstí jsem v tom pokračoval i v prvním zápase v bundeslize," pochvaloval si vytáhlý útočník. "Musím říct, že na konci minulé sezony v těch posledních zápasech ve Spartě a pak na Euru jednadvacítek jsem mlel z posledního. Deset dvanáct dní jsem ale měl volno a suprově zregeneroval. Teď se cítím výborně," liboval si Pekhart.

Svůj gólový zápis nepřeceňuje, ale věří, že na něj naváže v dalších zápasech. "Vstup do soutěže je důležitý. Zvládli jsme pohár v Bielefeldu, teď jsme vyhráli první kolo bundesligy. Zatím ale ještě nechci příliš hodnotit. Jsem rád, že mi to takhle vyšlo, ale uvidíme v dalších zápasech," prohlásil Pekhart.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články