Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pekhart se v Bundeslize trefil i v druhém zápase

Berlín - Český útočník Tomáš Pekhart se trefil i ve svém druhém bundesligovém zápase. Branka českého reprezentanta však jen zmírnila prohru Norimberku 1:2 s Hannoverem. Dvaadvacetiletý Pekhart skóroval v 56. minutě po centru Timothyho Chandlera zřejmě z mírného ofsajdu zblízka hlavičkou, v té době už ovšem pouze snížil na 1:2. Bývalý sparťanský útočník mohl vzápětí dokonce srovnat, jeho pokus ale konečky prstů vyrazil brankář Ron-Robert Zieler.

Mistrovský Dortmund ztratil ve druhém ligovém kole poprvé body, když venku podlehl Hoffenheimu 0:1. Borussia tak nenavázala na jasné vítězství nad Hamburkem z prvního kola. Rozhodující branku vstřelil už v 9. minutě Bosňan Sejad Salihovič. Brankář Hamburku Jaroslav Drobný se představil proti svému předchozímu zaměstnavateli, berlínské Hertě. Hamburk, za který si na posledních 20 minut zahrál i záložník David Jarolím, s nováčkem remizoval 2:2.

Kolín nad Rýnem vedl na stadionu Schalke od 12. minuty díky brance Lukase Podolského, ale zbytek zápasu jednoznačně ovládlo Schalke, které s Janem Morávkem v základní sestavě nakonec zvítězilo 5:1. Po porážce z úvodního kola byl blízko dalšímu zaváhání Bayern. První gól mnichovského týmu v novém ročníku vstřelil až v úplném závěru duelu s Wolfsburgem záložník Gustavo. V kádru Mohuče, která vyhrála 2:0 ve Freiburgu, chyběl český obránce Zdeněk Pospěch, který má pohmožděnou hrudní kost.

Liverpool zahájil ligu remízou se Sunderlandem

Fotbalisté Liverpoolu zahájili nový ročník anglické ligy bodovou ztrátou. I se čtyřmi letními posilami v základní sestavě doma pouze remizovali se Sunderlandem 1:1. Liverpool se mohl do vedení dostat už v 6. minutě, ale Luis Suárez z penalty vysoko přestřelil. Chuť si spravil už o sedm minut později, když tečoval přímý kop Adama a vstřelil první gól nové sezony Premier League. Vydařenější debut než liverpoolští hráči však prožila sunderlandská akvizice z Birminghamu Sebastian Larsson, který krátce po přestávce vyrovnal krásným volejem.

Zápas Aston Villy na hřišti Fulhamu skončil bez branek. Do nominace domácího Martina Jola se nevešel český reprezentační záložník Marcel Gecov, který nedávno přišel z Liberce. Zato v sestavě Arsenalu v utkání na hřišti Newcastlu nechyběl český záložník Tomáš Rosický, který už po minutě hry mohl otevřít skóre, ale svou střelu z 20 metrů poslal těsně vedle. Celkem strávil na hřišti 85 minut, ale ani on ani nikdo jiný na hřišti cestu do branky nenašel.

Hned v prvním zápase bodoval nováček z Norwiche, který uhrál ve Wiganu remízu 1:1. Domácí sice poslal do vedení z penalty Ben Watson, těsně před poločasem ale věnoval soupeři vyrovnání brankář Wiganu Alí Al-Habsí, který srazil míč přímo před Wese Hoolahana. Naopak pořádným výpraskem se do první ligy vrátili po 15 letech Queens Park Rangers. Brankář Patrick Kenny inkasoval na domácím trávníku od Boltonu celkem čtyřikrát, jeho konkurent Radek Černý se nedostal ani na lavičku náhradníků.

Plašilova asistence přinesla Bordeaux remízu v Lorientu

Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil v poslední minutě utkání našel přihrávkou Henriqueho a zařídil tak Bordeaux na půdě Lorientu alespoň bod za remízu 1:1. Nepříliš přesvědčivé výkony podává i Paris St. Germain. Ten sice vedl nad Rennes po brance Gameira, ovšem dvě minuty před koncem srovnal na 1:1 Pitroipa. PSG má po dvou zápasech na kontě jediný bod a stále čeká na nasazení své největší posily Pastoreho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články