Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pekhart se do reprezentace nevrátí ani proti Slovensku a míří zpět k Legii

Návrat do reprezentace se definitivně odsouvá. Útočník Tomáš Pekhart totiž nebude národnímu týmu k dispozici ani pro středeční závěrečné utkání v Lize národů se Slovenskem. Nejlepší střelec polské ligy se s vedením mužstva domluvil, že už nebudou čekat na případné povolení startu ze strany UEFA, a vrátí se do svého klubu Legie Varšava. Výsledky pondělních testů před prestižním derby vyšly všem 23 hráčům v aktuálním výběru negativně.

Tomáš Pekhart
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pekhart, jenž naposledy nastoupil za reprezentaci před více než sedmi lety, byl minulý týden den před středečním přípravným zápasem v Německu pozitivně testován na covid-19. Jednatřicetiletý útočník musel do izolace a zdálo se, že pro něj listopadový sraz skončí. Ve čtvrtek však měl kontrolní odběr negativní stejně jako v pátek. Vedení reprezentace proto jednalo s UEFA o jeho možném návratu k týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Izrael

Pro nedělní domácí duel Ligy národů v Plzni s Izraelem se to však nepovedlo a hráč se nepřipojí zpět k mužstvu ani na závěrečné letošní utkání se Slováky. "Vzhledem k nedostatku času na případnou přípravu na zápas proti Slovensku a navíc i několikadennímu tréninkovému výpadku se česká reprezentace a Tomáš Pekhart dohodli, že už nebudou čekat na případný možný návrat hráče do týmu," řekl mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

"Tomáš se proto vrátí do Polska, kde se bude připravovat se svým klubem Legia Varšava. Za celý národní tým bychom chtěli Tomášovi poděkovat a zároveň popřát všechno nejlepší do nadcházejících zápasů," dodal.

Kvůli koronaviru vypadl během srazu také sparťan David Pavelka, který měl pozitivní odběr už minulé pondělí. Mužstvo v pondělí podstoupilo poslední ze čtyř testování během listopadového programu a všichni hráči stejně jako členové realizačního týmu měli negativní výsledek. Informoval o tom tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Reprezentanti v Plzni proti Slovensku budou bojovat o prvenství ve skupině B2 Ligy národů, které znamená postup do elitní Ligy A. Potřebují nejen vlastní vítězství, ale zároveň i to, aby vedoucí tým tabulky Skotsko získalo maximálně bod v Izraeli.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články