Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pekhart je nadšený, že má s Norimberkem jistou záchranu

Norimberk - Fotbalový útočník Tomáš Pekhart je nadšený z toho, že jeho Norimberk už nestraší sestupové hrozby. Pekhartův tým k záchraně nakročil po sobotní výhře v Kaiserslauternu, kterou právě český forvard stvrdil svojí sedmou trefou v ročníku na 2:0. Euforii v bavorském klubu podtrhla nedělní prohra konkurenčního Kolína nad Rýnem v Mönchengladbachu.

Pekhart se raduje z gólu
zdroj: ISIFA

Norimberk má tři kola před koncem soutěže před Kolínem devítibodový náskok a také lepší bilanci ze vzájemných zápasů. "Jsme šťastní, že máme klid. Zajistit si rychle záchranu byl náš základní cíl a splnili jsme to. Konec ligy můžeme hrát bez nervů a zkusit ještě vylepšit postavení v tabulce. Snad půjdeme ještě nahoru," řekl Pekhart, jehož tým nyní figuruje na jedenácté příčce.
Dvaadvacetiletý reprezentant si na záchraně Norimberku může připisovat značnou zásluhu. Ve své první sezoně v Bundeslize dosud nastřílel sedm branek, společně se záložníkem Danielem Didavim nejvíc z mužstva. "Myslím, že to není špatná bilance na první rok v Bundeslize, kde jsem se půl roku rozkoukával. Teď se cítím lépe, forma jde nahoru a snad se v posledních třech kolech ještě prosadím," věřil Pekhart, který vynechal jen tři zápasy v ročníku. "V příští sezoně budu mít na co navazovat," doplnil.

Pekhart pojistil i klíčovou sobotní výhru v Kaiserslauternu, když využil právě Didaviho přihrávku a nezaváhal sám před brankářem. "Za tu branku jsem strašně rád, protože zápas v Kaiserslauternu pro nás byl klíčový. Odmakali jsme to, já jsem třeba zápas dohrál na pokraji vyčerpání. Ale vyplatilo se," řekl Pekhart.

Norimberk si podle něj záchranu mezi elitou zasloužil. "Poslední dva měsíce jsme fakt hráli dobře. Stabilizovala se sestava a začali jsme hrát konečně to, co jsme chtěli. Kdybychom tak hráli pořád, mohli jsme být mnohem výš. Třeba poslední zápasy se Schalke a v Kaiserslauternu nám vyšly fantasticky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články