Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pedro nasázel Vallecanu hattrick, Atlético je stále stoprocentní

Barcelona – Hlavně zásluhou Pedra, který vstřelil hattrick, vyhráli fotbalisté Barcelony v 5. kole španělské ligy na hřišti Vallecana 4:0 a bez ztráty bodu jsou v čele tabulky. Šestadvacetiletý útočník se stal po spoluhráči Lionelu Messim teprve prvním hráčem od května 2008, který dal ve španělské lize na hřišti soupeře tři branky. Bez ztráty bodů procházejí ligou i fotbalisté Atlética Madrid. Ve Valladolidu v sobotu zvítězili 2:0 a s plným počtem patnácti bodů jsou v tabulce za Katalánci druzí pouze vinou horšího skóre. Na vedoucí duo se dotahuje i Real Madrid, který v domácím prostředí zvítězil nad Getafe 4:1.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Marcio Machado

Real inkasoval v derby už v páté minutě, když Cristiano Ronaldo přestal kvůli domnělému faulu hrát a soupeř situaci využil díky tečované ráně Lafity. Už za čtrnáct minut ovšem srovnal z dorážky Pepe. O obrat se zasloužil dvěma standardními situacemi Ronaldo. Z přímého kopu nejdřív nastřelil ruku Míchela a z nařízené penalty skóroval. Třetí branku Realu přidal po přestávce Isco a v poslední minutě skóroval znovu Portugalec Ronaldo. Oba autoři branek v této sezoně dali po čtyřech gólech a jsou na dělené čtvrté příčce pořadí střelců.

Debut na domácím stadionu Realu musel odložit záložník Gareth Bale, protože se zranil v průběhu předzápasové rozcvičky. Nejdražšího hráče světa, který přišel do Realu z Tottenhamu za 100 milionů eur (2,57 miliardy korun), v základní sestavě nahradil Isco. Bale zatím za "Bílý balet" nastoupil jen venku. Premiérový start i gól zaznamenal ve Villarrealu, poté hrál také v Lize mistrů proti Galatasarayi v Istanbulu. 

Atlético ve středu potvrdilo vynikající vstup do ročníku výhrou v Lize mistrů nad Petrohradem a forma ho neopustila ani v domácí soutěži. Oba góly v druhém poločase připravil španělský reprezentační záložník Koke - v 56. přihrál na úvodní branku utkání hlavičkujícímu Raúlu Garcíovi a v 72. minutě poslal do brejku Brazilce Diega Costu, který svým pátým gólem v sezoně stanovil konečné skóre.

Pedro si zastřílel

Barcelona šla do vedení krátce po půlhodině utkání, kdy se poprvé prosadil Pedro po Messiho přihrávce přesnou střelou k tyči. Krátce nato mohl po Adrianově faulu z pokutového kopu vyrovnat Roberto Trashorras, ale Valdés směr jeho střely vystihl.

Druhou branku přidal Pedro po změně stran po přihrávce Fábregase a hattrick dokonal v 72. minutě, kdy mu míč před prázdnou branku předložil Neymar. Konečnou podobu výsledku pak dal deset minut před koncem Fábregas.

Barcelona si díky jasné výhře upevnila s patnácti body vedení v tabulce španělské ligy, o které ji v tomto kole nemůže nikdo připravit. Gólman obhájců titulu Víctor Valdés navíc desátou chycenou penaltou vyrovnal ve statistikách gólmana Realu Madrid Ikera Casillase.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

San Sebastian - Málaga 0:0, Almería - Levante 2:2 (45.+2 Verza z pen., 51. Suso - 55. El Zhar z pen., 60. Diop), Vallecano - FC Barcelona 0:4 (33., 47. a 72. Pedro, 80. Fábregas), Valladolid - Atlético Madrid 0:2 (56. Raúl García, 72. Diego Costa), Vigo - Villarreal 0:0, Real Madrid - Getafe 4:1 (33. z pen. a 90. Ronaldo, 19. Pepe, 59. Isco - 5. Lafita).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články