Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pázler sestřelil Slovácko a uchoval Hradci záchranářskou naději

Hradec Králové ‒ Dva góly Jana Pázlera rozhodly o vítězství Hradce Králové nad Slováckem 2:1. Vydařený debut na lavičce tak prožil nový kouč Karel Havlíček. Vzhledem k nečekanému triumfu Jihlavy ve Zlíně však východočeský celek zůstává patnáctý s jednobodovou ztrátou na čtrnácté Bohemians 1905, které čeká v neděli duel v Teplicích.

Utkání Hradec Králové - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Trenér Havlíček, jenž v týdnu nahradil odvolané duo Pilný‒Frimmel, udělal v sestavě doslova revoluci. V osmnáctičlenné nominaci na utkání nebyli například Jirsák, Chleboun, Krátký či Hůlka, kteří se v předešlém utkání s Teplicemi objevili v základní jedenáctce.

Do hry poslal například osmnáctiletého stopera Čecha, jenž byl dosud členem dorosteneckého týmu, nebo náhradníka Pázlera. A právě šestadvacetiletý útočník ve 3. minutě proměnil penaltu a zlomil černou domácí bilanci "Votroků". Na jaře totiž nedali během šesti zápasů na svém stadionu ani jeden gól.

Jinak byl první poločas víceméně opatrný. Ani jedno mužstvo už si nevytvořilo žádnou vyloženou šanci. Začátek druhé půle byl naopak opět plný událostí.

Nejprve vyrovnal ve 48. minutě perfektní střelou Navrátil. Poté se Hradci zranil stoper Nosek, jehož vystřídal další nováček Bederka. Dvojice středních obránců Čech-Bederka tak zažila společnou premiéru v první lize. Hned o minutu později přišel další klíčový moment. Pázler se otočil s míčem kolem obránce a vrátil Hradci těsný náskok.

Poté už byla hra opatrná, především domácí si byli vědomi nutnosti neinkasovat. Hosté se snažili dostat do tlaku, ale gólmana Ottmara příliš neohrožovali. Pokusy Šumulikoského či Havlíka nebyly dostatečně razantní ani přesné. Tettehova branka neplatila kvůli ofsajdu. Zkompletovat hattrick se naopak nepovedlo ani Pázlerovi.

Hradec vedení udržel a poprvé vyhrál na svém hřišti v Malšovicích. Dosud jediná dvě domácí vítězství si totiž připsal v Mladé Boleslavi, kde hostoval na začátku podzimu kvůli rekonstrukci svého stadionu.

28. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 3. z pen. a 50. Pázler - 48. Navrátil. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Antoníček. ŽK: Schwarz, Žondra, Ottmar - Břečka, Šumulikoski, Šimko, Daníček. Diváci: 3022.

Hradec Králové: Ottmar - Plašil, Čech, Nosek (49. Bederka), Mudra - Janoušek - Martan, Schwarz, M. Černý, Trubač (65. Žondra) - Pázler (83. P. Černý). Trenér: Havlíček.

Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko (65. Tetteh) - Šumulikoski, Daníček - Navrátil, Machalík (44. Rezek), Havlík - Zajíc (57. Koné). Trenér: Levý.

Karel Havlíček (trenér Hradce): "Hektický týden pro nás skončil, jak jsme si představovali. Slovácko bylo fotbalovější, ale tolik nás neohrožovalo. Kolikrát jsme to stíhali silou vůle, bylo to ubojované, upocené vítězství. Do sestavy jsme nasadili osmnáctiletého Frantu Čecha. Zahrál výborně, což mě vůbec nepřekvapilo, protože ho znám z týmu do devatenácti let. Trenér Levý řekl, že jsme hráli hodně defenzivně, ale my jsme tak hrát nechtěli. Donutila nás k tomu kombinační kvalita Slovácka."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "K zápasu mužů jen říct, že nemám slov. Jsem zklamaný. Jen naše mužstvo chtělo hrát fotbal, druhé založilo hru na bojovnosti, agresivitě a nasazení. Ale je pravda, že my jsme to soupeři umožnili a Hradec je v takové situaci, že se mu ani nedivím. Považoval jsem za malý zázrak, že jsme byli tři kola před koncem zachráněni, ale právě proto nemůžu akceptovat výkon, jaký jsme předvedli v Hradci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články