Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pavlenku si v Brémách cení, po návratu do Bundesligy s ním prodloužili smlouvu

Brankář Jiří Pavlenka bude ve Werderu Brémy pokračovat i po návratu klubu do nejvyšší německé fotbalové ligy. Třicetiletý český gólman se s vedením dohodl na prodloužení smlouvy, dosavadní kontrakt mu měl vypršet v létě. 

"Pavlas v posledních letech ve Werderu ukázal, že umí hrát na absolutně špičkové úrovni. Navíc má s klubem a městem silné pouto," uvedl šéf profesionálního fotbalu a skautingu ve Werderu Clemens Fritz. "Prošel s námi druhou ligou a přispěl k postupu zpátky," dodal.

Pavlenka uvedl, že jednání o nové smlouvě se stávajícím zaměstnavatelem nebyla složitá. "Samozřejmě člověka napadnou myšlenky na možnou změnu angažmá, novou výzvu. Nicméně Brémy jsou mým druhým domovem. Jsou tu skvělí fanoušci, s rodinou se zde cítíme skvěle. Těší mě, že klub měl o prodloužení smlouvy zájem a rychle jsme se dohodli," řekl v tiskové zprávě.

Pavlenka přišel do Brém v roce 2017 ze Slavie Praha. Za Werder dosud odchytal 135 zápasů v první lize a 23 ve druhé. K okamžitému návratu mezi elitu po loňském sestupu pomohl reprezentační brankář v sezoně pěti čistými konty a na Bundesligu se těší.

"Čekají nás duely s nejlepšími německými týmy, velké zápasy. Pevně věřím, že budeme plně konkurenceschopní a vyhnou se nám jakékoliv sestupové starosti. Klub a jeho fanoušci si zaslouží fotbalový úspěch," řekl Pavlenka, který tak může vyhlížet i souboje s reprezentačním spoluhráčem Patrikem Schickem, jenž byl v dresu Leverkusenu druhým nejlepším střelcem soutěže. "Samozřejmě se na něj těším. Sledoval jsem ho, sezona mu sedla fantasticky. Tým na něj spoléhal, Patrik důvěru splácel. Pokud bude v této formě pokračovat, bude o něj zájem napříč Evropou," uvedl Pavlenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články