Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pavlenka se vysmál vestfálskému peklu, Dortmundu v poháru zlikvidoval dvě penalty

Toto byl snový večer Jiřího Pavlenky. Výhrou 4:3 se o konec Dortmundu v osmifinále německého poháru postaral Werder Brémy a obrovskou zásluhu na tom měl právě i brankář českého národního týmu. Pavlenka totiž v penaltovém rozstřelu chytil dvě penalty a stal se mužem zápasu. Na výhře se podílel i jeho reprezentační kolega Theodor Gebre Selassie.

Jiří Pavlenka zneškodňuje penaltu v německém poháru
zdroj: ČTK/AP

Stát se hrdinou v dresu soupeře lídra bundesligy ve vestfálském pekle je unikátní kousek. Někdejšímu gólmanovi pražské Slavie Pavlenkovi se to povedlo.

Brémy sice od páté minuty vedly gólem Milota Rashicy, jenže v nastavení prvního poločasu srovnal z přímého kopu před osmdesáti tisíci diváky Marco Reus.

Reus se však po trefě zranil a bez něj už byl lídr tabulky na senzaci náchylnější. Pavlenka navíc uzavřel pakt se štěstěnou, a tak hlavička Thomase Delaneyho z poslední minuty skončila na břevnu.

V prodloužení sice ostravského odchovance Dortmund dvakrát překonal díky Pulisicovi a Hakimim, jenže desátý tým bundesligy dokázal srovnat z kopačky Rakušana Martina Harnika necelé dvě minuty před koncem, kdy už byl ve vápně i český reprezentační brankář.

Pavlenka následně zlikvidoval první dvě penalty Paco Alcácerovi a Maxmilianu Philippovi, čímž dostal Brémy do výhody, kterou stvrdil útočník Max Kruse. Pavlenka tak jako hlavní hrdina večera mohl slavit postup Brém do čtvrtfinále po výhře 4:3.

"Jsme v dalším kole, to je skvělé. Nevím proč, ale byl jsem si jistý, že obě první penalty chytnu," prohlásil Pavlenka. "Byl jsem rád a pomohlo mi, že Jiří chytil první penalty. Ale i tak jsem si byl od začátku jistý, že já tu svoji proměním," řekl autor rozhodující penalty Max Kruse.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund v německém poháru padl s Brémami na penalty

"Tak tohle bylo mimořádné," uvedl Gebre Selassie. A pouze slova chvály měl pro své hráče trenér Florian Kohfeldt. "Byl to dramatický zápas s mnoha zvraty. Musím složit týmu obrovský kompliment za to, jak se vyrovnal s překážkami. Bylo to 120 minut neskutečného boje, který jsme vyhráli díky chytrosti a vášni," prohlásil kouč Brém.

V dalších osmifinále porazil Hamburk fotbalisty Norimberku 1:0, Heidenheim zvítězil nad Bayerem Leverkusen 2:1 a Duisburg nestačil na Paderborn 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Heidenheim zvítězil v poháru nad Leverkusenem 2:1
Zdroj
ČT sport, ČTK, DFB Pokal

Hlavní zprávy

Nejčtenější články