Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Czech Challenge Tour 2024

Pavlenka našel angažmá. Podepsal roční smlouvu s opcí s PAOK Soluň

Brankář Jiří Pavlenka po konci angažmá ve Werderu Brémy posílil fotbalisty PAOK Soluň. Dvaatřicetiletý gólman podepsal s týmem úřadujícího řeckého mistra coby volný hráč roční smlouvu s opcí. PAOK je soupeřem pražské Slavie a Plzně v hlavní fázi Evropské ligy.

Jiří Pavlenka
zdroj: REUTERS autor: Cathrin Mueller

Pavlenka byl po letním konci ve Werderu bez angažmá a čekal na vyhovující nabídky. "Povedlo se podepsat kontrakt, po kterém jsme toužili. V atraktivní lize, ve velmi silném týmu a v místě s vynikajícími podmínkami pro rodinný život. Věděli jsme, že Jirkovi se taková šance v pozici volného hráče v čase naskytne, byli jsme trpěliví," uvedl v tiskové zprávě Viktor Kolář, majitel agentury Sport Invest, která Pavlenku zastupuje.

Český gólman by měl zatím v klubu plnit roli dvojky. "PAOK hledal zkušeného brankáře, který bude kdykoliv připraven naskočit do zápasu. Aktuálně je jedničkou chorvatský gólman Dominik Kotarski, u kterého se však jednoznačně počítá s transferem v nejbližších přestupových oknech. Tím je Jirkova pozice do budoucna jasně pojmenována, všechny strany hrály otevřenou a fair hru. Jirka by si ještě ve své kariéře rád zachytal v evropských pohárech a věří, ze s PAOKem se tak stane," doplnil Kolář.

PAOK se v hlavní fázi Evropské ligy utká s Plzní a Slavií, za niž Pavlenka v minulosti chytal. Oba české kluby řecký šampion přivítá doma, nejprve na konci října ve 3. kole Plzeň a v lednu v předposledním kole Pražany.

Nabídky z českých klubů

Pavlenka se svého druhého zahraničního angažmá nemůže dočkat. Coby volný hráč se chvíli připravoval i s Baníkem Ostrava, kde v minulost působil. "Možnost vrátit se do Česka byla, měl jsem nabídku od několika klubů. Ale s rodinou jsme byli rozhodnuti, že bychom chtěli ještě zůstat v zahraničí," řekl Pavlenka.

"Těším se na to. Věřím, že jak já po sportovní stránce, tak my s rodinou budeme spokojeni. Do budoucna se však nebráním si českou ligu ještě zachytat a zůstat doma," prohlásil Pavlenka.

Za reprezentační "áčko" naposledy nastoupil vloni v říjnu při porážce v Albánii, celkem má za národní tým na kontě 21 startů. Ve Werderu působil od roku 2017 po příchodu ze Slavie a šest let byl týmovou jedničkou.

Klubu zůstal věrný i po sestupu z nejvyšší soutěže v sezoně 2020/21 a pomohl mu k okamžitému návratu. Za Brémy si v Bundeslize zachytal naposledy vloni v říjnu, pak se zranil v národním týmu a i vinou několika zdravotních problémů po sobě už se do základní sestavy Werderu nevrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články