Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pavlenka dlouho čaroval, Bayern se ale jednou prosadil. Dortmund si zastřílel

Dlouho držel naděje oslabených Brém na nečekaný bodový zisk a hráči Bayernu si s ním nevěděli rady. Čarování Jiřího Pavlenky v zápase s velkým favoritem ale do závěrečného hvizdu nevydrželo. Český brankář v 75. minutě po tečované střele přece jenom inkasoval a obhájce německého ligového titulu z Mnichova si triumfem 1:0 pojistil po 30. kole vedení v soutěži. Uspěl i druhý tým tabulky Dortmund, který rozstřílel Freiburg 4:0. Čtyři kola před koncem soutěže si upevnil Frankfurt čtvrté místo – poslední, z něhož se jde do Ligy mistrů. Ale mohl na tom být ještě lépe, o výhru ve Wolfsburgu přišel v poslední minutě a remizoval 1:1.

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Roland Krivec

Pavlenka předvedl výtečný zákrok po necelé půlhodině hry, když po zakončení Gnabryho z bezprostřední blízkosti vykopl míč na roh. Gnabry nevyzrál na českého reprezentačního brankáře ani ve dvou dalších šancích po změně stran.

V 58. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě Veljkovič a tlak Bayernu sílil. Bavorský velkoklub se dočkal vítězné branky v 75. minutě, kdy Süleho střelu tečoval Klaassen do protipohybu českého gólmana.

Bayern zvýšil náskok před druhým Dortmundem na čtyři body, Borussia má ale k dobru nedělní zápas s Freiburgem. Brémy ukončily dvanáctizápasovou sérii bez ligové porážky a jsou osmé.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern si drží před Dortmundem náskok, pomohla mu výhra nad Brémami

Dortmund dovedl k jasnému vítězství kapitán Marco Reus, který přihrál na góly Sanchovi a Götzemu a jednou se prosadil sám po pozoruhodné kombinační akci. Německý reprezentant zařídil spoluhráčům v této sezoně už osm branek, což je víc než za poslední tři roky dohromady.

Čtvrtou branku přidal v závěru z pokutového kopu Alcácer, který dohnal na druhém místě tabulky střelců Joviče z Frankfurtu. Dortmund neprohrál s Freiburgem ligový zápas pošestnácté v řadě.

Vladimír Darida se vrátil do nominace Herthy Berlín, která remizovala s posledním Hannoverem 0:0, na hřiště se ale nedostal. Český záložník byl mimo hru s poraněným stehenním svalem od březnového reprezentačního zápasu s Brazílií.

Hannover udržel čisté konto ve venkovním utkání poprvé od srpna 2017, přesto ztrácí čtyři zápasy před koncem šest bodů na barážovou pozici. Hertha je jedenáctá.

Kadeřábek byl u kanonády

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas při výhře Hoffenheimu 5:2 na Schalke. Jednou se prosadil Andrej Kramarič a 16. gólem v sezoně se posunul na třetí místo tabulky střelců. Jeho kolega z útoku Ádám Szalai se prosadil po hodině hry hlavou a stal se prvním maďarským fotbalistou, který nastřílel v německé nejvyšší soutěži padesát branek.

Schalke prohrálo čtvrté domácí utkání v řadě a vyrovnalo černý klubový rekord z přelomu let 1982 a 1983.

Lipsko vyhrálo popáté za sebou, tentokrát v Mönchengladbachu 2:1. Dvěma góly se o to zasloužil Halstenberg, který nejprve proměnil penaltu a následně zužitkoval Forsbergův pas za obranu. Lipsko je s devítibodovým náskokem na třetím místě a míří do Ligy mistrů, Mönchengladbach je pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Frankfurt jen remizoval na půdě Wolfsburgu

Augsburg deklasoval Stuttgart 6:0 a čtyři kola před koncem má desetibodový náskok na sestupové pásmo. Od 37. minuty u toho byl v dresu vítězného týmu na hřišti záložník Jan Morávek, který nahradil střelce první branky Khediru. Augsburg poprvé v bundesligovém utkání vstřelil šest gólů.

Záložník Norimberku Ondřej Petrák přihlížel z lavičky porážce 0:2 v Leverkusenu. Výhru Bayeru zařídili ve druhém poločase střídající Alario a Volland.

V pondělní dohrávce Eintracht Frankfurt poslal do vedení v 78. minutě střídající De Guzmán, který se prosadil necelých deset minut po příchodu na trávník. V 90. minutě ale zajistil domácím bod Brooks. Frankfurt na čtvrté příčce tabulky má nyní dvoubodový náskok před Mönchengladbachem.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:

Augsburg - Stuttgart 6:0 (29. a 59. Max, 53. a 68. Richter, 11. Khedira, 18. Hahn), Bayern - Brémy 1:0 (75. Süle), Leverkusen - Norimberk 2:0 (61. Alario, 86. Volland), Mohuč - Düsseldorf 3:1 (1. a 87. Mateta, 67. Onisiwo - 19. Lukebakio), Mönchengladbach - Lipsko 1:2 (61. Plea - 17. z pen. a 53. Halstenberg), Schalke - Hoffenheim 2:5 (60. Caligiuri z pen., 90. Burgstaller - 25. a 80. Belfodil, 45. Kramarič, 65. Szalai, 73. Amiri), Freiburg - Dortmund 0:4 (12. Sancho, 54. Reus, 79. Götze, 87. Alcácer z pen.), Hertha Berlín - Hannover 0:0, Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (90. Brooks - 78. De Guzmán).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články