Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pavelka si zlomil čéšku, v národním týmu ho zastoupí Kalvach

Už podruhé za sebou přijde kvůli zranění o reprezentační sraz David Pavelka. Osmadvacetiletý záložník Kasimpasy utrpěl v sobotním zápase turecké ligy zlomeninu čéšky a čeká ho minimálně pětiměsíční rekonvalescence. V nominaci národního týmu ho nahradí Lukáš Kalvach z Plzně.

David Pavelka v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Pavelka musel v sobotním domácím utkání istanbulského celku proti Konyasporu ve 42. minutě předčasně střídat a následné vyšetření v nemocnici ukázalo, že si ze zápasu odnesl vážné zranění kolena.

Bývalý středopolař Sparty Praha, Slovácka a Liberce utrpěl už druhé zranění v krátké době. Kvůli zdravotním problémům vypadl ze hry už v srpnu a přišel o zářijový sraz reprezentace. Nyní bude národnímu týmu chybět v podzimním zbytku kvalifikace mistrovství Evropy včetně nadcházejícího domácího utkání s Anglií i následného přípravného duelu se Severním Irskem.

"Mrzí mě, že musím vynechat i další reprezentační sraz, na který jsem se moc těšil. Ve včerejším zápase jsem si bohužel v souboji poranil koleno a dnes mě čeká operace zlomené čéšky. Klukům budu fandit alespoň na dálku," uvedl Pavelka.

Reprezentace, která se sejde v Praze v pondělí, dlouhodobě postrádá jiného středního záložníka, kapitána Bořka Dočkala. Kvůli zranění nejsou v nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého ani zastupující kapitán Marek Suchý a další stoper Tomáš Kalas. Český kouč nyní dodatečně povolal Kalvacha, jenž nahradil Pavelku už v září.

Pro plzeňského záložníka tehdy šlo o první nominaci, do zápasu ale zatím nenastoupil. "Trenéři ho (Kalvacha) sledují dlouhodobě, v plzeňském dresu předvádí dobré výkony. Navíc už atmosféru národního týmu zažil, takže to pro něj nebude úplně nové. Jsme si jistí, že je to správná volba," uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Na Pavelku kouč Šilhavý v úvodu svého angažmá u reprezentace hodně sázel a v prvních osmi zápasech pod jeho vedením nastoupil vždy v základní sestavě. Celkem má osmadvacetiletý záložník na kontě za národní celek 22 startů a jeden vstřelený gól z březnové přípravy proti Brazílii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články