Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Pavelka před Marseille: Nikdo od nás moc nečeká. Chceme alespoň zlobit

Marseille – Ač si je vědom, že Liberec přijíždí do Marseille v pozici jasného outsidera, kapitán Slovanu David Pavelka věří, že Severočeši dokážou favorizovaný francouzský celek na jeho půdě minimálně pozlobit. Zároveň se těší na vyhlášenou kulisu stadionu Vélodrome pro téměř 70 tisíc diváků.

"Nikdo od nás asi moc nečeká, že něco uhrajeme. Marseille asi bude ještě výš než Braga, ale v mnoha faktorech to bude srovnatelný tým. Zkusíme se na ně co nejvíc připravit. Hlavně nechceme udělat ostudu, rádi bychom byli aspoň trochu vyrovnaným soupeřem. Věřím, že je budeme aspoň zlobit," řekl Pavelka.

Marseille je podle něj dost nečitelná. "Protočili snad už 25 hráčů, ještě nenastoupili dvakrát po sobě v jedné sestavě. Jsou trochu nečitelní. Vzhledem k tomu, že se jim v lize moc nevedlo, čekáme, že kádr zase trochu obmění. Nevím však, jestli je to pro nás výhoda, ti hráči jsou totiž hladoví a budou se chtít ukázat," přemítal Pavelka.

Na stadionu pro více než 67 tisíc diváků bude hrát poprvé. "Už jsem zažil stadion v Lyonu (se Spartou), kde ale kapacita ani návštěva nebyla taková. Věříme, že přijde co nejvíce lidí, i když asi v Evropské lize nejsme takový tahák. Na takových stáncích se nehraje každý víkend," usmál se Pavelka.

Očekává podobně bouřlivou kulisu, jakou zažili Liberečtí v závěrečném předkole na hřišti Hajduku Split. "I když tam nebyla tak velká kapacita, bylo to tam šílené peklo a tady to čekám podobné. Koukali jsme na videa, z těch záběrů byly tribuny až strašidelné. Něco tak obrovského jsme ještě neviděli," řekl čtyřiadvacetiletý záložník.

Doufá, že Liberec předvede ve Francii sebevědomější výkon než při úvodní porážce ve skupině 0:1 s Bragou. "S Bragou nás možná trochu svazovalo to, že jsme nechtěli nic pokazit, a nedovolili jsme si to, co si dovolíme normálně. Ale jinak v tom výkonu byly i dobré věci," uvedl. "Musíme navázat i na to dobré, co jsme měli teď v lize v Plzni. To je pro nás taky měřítko. Plzeň hraje na evropské úrovni, takže je dobře, že jdeme po takovém soupeři na Marseille," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec vyrazil do Marseille s cílem překvapit a bodovat

Trpišovský: Musíme doufat, že Marseille bude mít horší den

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský považuje Marseille za mužstvo dvou tváří. Věří, že Olympique bude mít proti Liberci horší den. "Marseille je mužstvo dvou tváří, které dokáže zahrát na mimořádné úrovni, ale dokáže taky v některých utkáních propadnout. Je to v uvozovkách podobné mužstvo jako my v tom, že je tam nový trenér, deset hráčů odešlo, osm jich přišlo. Ale v tom podobnost asi končí," řekl Trpišovský.

Trenér Marseille Míchel: "Všechny zápasy jsou pro nás stejně důležité. V naší hlavě není zápas s PSG, v naší hlavě je Liberec. Aby se nám šlo do zápasu v Paříži dobře, je třeba, abychom vyhráli. Liberec má ve svém kádru vynikající mladé fotbalisty. Hrají velmi rychlý fotbal a vyrážejí do nebezpečných protiútoků. Navíc jsou velmi dobře organizovaní, takže jejich obranu je těžké překonat."

Je mu jasné, že Slovan po domácí porážce s Bragou potřebuje bodovat. "Bude to strašně těžké, co jsem napočítal, mají víc reprezentačních startů než my ligových. Ale tím, jak se vyvíjí skupina, a že jsme bohužel prohráli doma, víme, že další prohra by mohla být klíčová. Naše prohra a případná prohra Groningenu v Braze by nás stavěla do těžké situace, takže nám nezbývá nic jiného než bodovat," prohlásil Trpišovský.

Rezervy Marseille vidí v defenzivě. "Ve svých utkáních vždy udělali dvě tři velké až školácké minely vzadu. Trochu možná nesehranost. Jsou také hodně nedisciplinovaní - červené karty, penalty. To jsou cesty, kterými bychom se chtěli prosadit," uvedl devětatřicetiletý kouč. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články