Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pauzírování v reprezentaci skončilo. Ronaldo pomůže Portugalsku v kvalifikaci ME

Je zpět. Cristiano Ronaldo se vrací do reprezentace Portugalská, za kterou nehrál od loňského mistrovství světa v Rusku. Hvězda Juventusu Turín nechybí mezi 25 hráči, které trenér Fernando Santos povolal k úvodním utkáním kvalifikace Eura 2020 proti Ukrajině a Srbsku.

Cristiano Ronaldo z Portugalska se raduje ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

"Cristiano je nejlepší fotbalista na světě a vrací se do mužstva. S ním je jakýkoli tým silnější," řekl na nominační tiskové konferenci kouč obhájců evropského titulu Santos.

Čtyřiatřicetiletý Ronaldo, který portugalský dres naposledy oblékl loni v červnu na MS při osmifinálové porážce s Uruguayí, přestoupil v létě po devíti letech v Realu Madrid do Juventusu. Nedlouho poté byl obviněn z toho, že v roce 2009 znásilnil v Las Vegas ženu. Pětinásobný vítěz ankety Zlatý míč vinu popírá.

S 85 brankami je Ronaldo druhým nejlepším reprezentačním kanonýrem v historii po Alím Daeím, jenž za Írán nasázel 109 gólů. I přes absenci svého kapitána a se 154 starty národního rekordmana dokázali Portugalci postoupit do Final Four Ligy národů. Z šesti zápasů bez Ronalda tři vyhráli a třikrát remizovali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články