Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pauza v Premier League klíčem k vzestupu Tottenhamu? Blížím se návratu, vzkazuje Kane

Předpokládalo se, že už Tottenhamu kvůli zranění stehenního svalu víceméně nepomůže. S ohledem na pandemii koronaviru a zastavení Premier League však Harry Kane závěr letošního ročníku stihne. Už dnes se totiž cítí velmi dobře a dle jeho slov mu k dosažení optimální kondice scházejí dva až tři týdny. Dovede Spurs do skupinové fáze Ligy mistrů?

Harry Kane z Tottenhamu oslavuje gól
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Když kapitán týmu na Nový rok odkulhal z utkání v Southamptonu (0:1) a následně absolvoval úspěšnou operaci, začala se nad celkem ze severního Londýna stahovat mračna. V polovině února navíc dlouhodobě přišel také o druhého nejlepšího střelce Son Hung-mina, kterému vystavila stopku zlomená ruka.

Bez tandemu stěžejních ofenzivních opor poté svěřenci Josého Mourinha ani jednou nezvítězili a v šesti soutěžních zápasech kousali hned pětkrát porážku. V anglické lize jsou po 29 kolech osmí s pětibodovou ztrátou na pozici zaručující místenku v Champions League, kde coby loňští finalisté skončili letos už v osmifinále s Lipskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Tottenham

Pokud bude Kane skutečně stoprocentně fit za dva až tři týdny, o posledních devět ligových duelů nepřijde. Minimálně do 30. dubna se totiž na Ostrovech hrát nebude a vzhledem k šíření koronaviru je možné, že se toto datum ještě posune. O dalším programu bude plénum klubů rozhodovat příští týden.

"Rehabilitace jde podle plánu. Z osobního hlediska se cítím velmi dobře a nejsem daleko od návratu k plnému tréninku. Jsem ve fázi, v níž už můžu dělat téměř vše," řekl střelec 11 gólů v aktuální sezoně Premier League. "Pokračuji v tvrdé kondiční práci doma a jsem v očekávání, co se stane dál," dodal.   

O pandemii koronaviru:

"Jsme v situaci, které nikdo z nás v životě nečelil. Musíme se snažit hledat pozitiva, i když je to velmi těžké."

Spurs sice od začátku roku vyhráli mezi anglickou elitou jen třikrát, ale výše zmíněné pětibodové manko rozhodně stáhnout mohou. I proto, že s Leicesterem, Manchesterem United, Sheffieldem či Arsenalem ještě budou hrát - respektive měli by, pokud se kolotoč utkání opět roztočí.

Koronavirem se totiž ve Velké Británii nakazilo už více než 6500 lidí.

A Kane informaci pochopitelně zaznamenal. "Jsme v situaci, které nikdo z nás v životě nečelil. Musíme se snažit hledat pozitiva, i když je to velmi těžké. Co se mě osobně týče, s rodinou jsme v pořádku," ujistil příznivce Tottenhamu.

"Držme při sobě, zůstaňme pokud možno doma a doufejme, že bude vše v pořádku," zakončil. 

Zdroj
The Guardian, tottenhamhotspur.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články