Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Paukner plánuje Duklu prodat. Jednám se dvěma investory, přiznal

Fotbalová Dukla by po pěti letech měla změnit majitele. Miliardář Petr Paukner pražský klub chce prodat a v rozhovoru pro Seznam zprávy uvedl, že jedná se dvěma vážnými zájemci a rozhodující pro obchod bude, zda se tým udrží v první lize.

"V současné době jednám se dvěma investory, kteří mají velmi vážný zájem. Zejména jeden z nich má přesnou fotbalovou strategii a ví, co chce. Jsme relativně blízko dohodě," uvedl Paukner, který hledal strategického partnera pro Duklu už delší dobu.

Přiznal, že obchod komplikují výsledky dejvického týmu. Svěřenci trenéra Jaroslava Hynka jsou v tabulce nejvyšší soutěže na desátém místě a mají šest kol před koncem sezony čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

"Investor chce mít jistotu, že vstupuje do klubu, který je prvoligový. To je dost podstatná záležitost. Neradi by čekali nějakou sezonu, až zase bude prvoligový," prohlásil majitel společnosti Carbounion obchodující s uhlím a elektřinou.

"Byli by rádi, aby ve střední Evropě byl klub, který by zejména nasazoval mladé hráče, a to jak z Čech, ze Slovenska i eventuálně jiných zemí, a připravoval je pro prodej a jejich působení v západoevropských klubech," nastínil Paukner strategii jednoho z investorů.

Jméno ani zemi původu potenciálního zájemce o Duklu neprozradil, pouze řekl, že jde o zahraniční a finančně silný subjekt. Také vyloučil, že jde o společnost z Číny a Ruska. "Oba subjekty chtějí, abych v Dukle pokračoval, ale oba chtějí majoritu. To jsou podmínky, kterým bych se nebránil," dodal Paukner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články