Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Paroubek: Fotbalové Euro chci v Česku

Praha - Financování českého sportu potřebuje co nejdříve systémovou změnu. Shodli se na tom předseda ČSSD Jiří Paroubek a předseda ČMFS Ivan Hašek na jednání v Lidovém domě. Paroubek oznámil, že v případě vítězství ve volbách převede sportovní agendu přímo pod řízení Úřadu vlády. Současně vyjádřil přání, aby Česká republika usilovala o pořadatelství mistrovství Evropy 2020 společně se Slovenskem.

Schůzka na půdě sociální demokracie pouze předznamenala další jednání, na které šéf nejmasovějšího českého sportu Hašek dorazí ve společnosti dalších šéfů federací, s nimiž se snaží změnit koncepci financování sportu v zemi. "Jsem zde nejen jako zástupce fotbalu, ale celého sportu. Snažíme se změnit systém financování českého sportu a jsme moc rádi, že to zajímá i naše politiky. Bez podpory státu totiž bude mít sport stále větší potíže," vysvětlil Hašek, co ho přivedlo do Lidového domu. 

Paroubek si prý dokáže představit řadu možností, jak sport finacovat. Jako základní ale vidí změnu loterijního zákona. "To je naprosto realistický zdroj, který lze navíc aktivizovat velmi rychle a snadno," uvedl Paroubek.

Sociální demokracie podle jeho slov hodlá v případě volebního vítězství sportu výrazně pomáhat. "Pokud budu premiérem, převedu sportovního agendu z ministerstva školství přímo na Úřad vlády, kde ji budu osobně kontrolovat," předestřel svůj plán, jak změnit od základu řízení českého sportu. 

Sociální demokracie by ráda pomohla po volbách k výstavbě plánovaných městských stadionů, ambicí českého fotbalu by navíc v budoucnu mělo být pořadatelství mistrovství Evropy. "Třeba už v roce 2020 společně se Slovenskem," konstatoval sociálnědemokratický šéf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články