Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice zvládly derby v Chrudimi, Brno rozdrtilo Vyšehrad 7:2. Vítkovice sestupují

Fotbalisté Pardubic udělali další výrazný krok k postupu do nejvyšší soutěže. Lídr FNL vyhrál v předehrávce 28. kola derby na hřišti Chrudimi 3:1 a drží jednobodový náskok před druhým Brnem, které deklasovalo Vyšehrad 7:2. Východočeši mají ale k dobru ještě středeční dohrávku v Třinci. Třetí místo si upevnila Dukla Praha, která otočila zápas na hřišti brněnské Líšně a zvítězila 3:2. Vítkovice prohrály 1:3 ve Varnsdorfu a jsou prvním sestupujícím.

Radost fotbalistů Pardubic
zdroj: twitter.com/FK_Pardubice

Chrudim dvakrát inkasovala z pokutového kopu. Hostující Michal Hlavatý se k první penaltě dostal po Krčálově ruce ve vápně a brankáři Zímovi nedal šanci.

Po Lópesově brance na 2:0 sice po přestávce snížil Dostálek, ale na konečných 3:1 upravil Hlavatý v 74. minutě z další penalty. Pardubický záložník si připsal už dvanáctou branku v sezoně. Lepší jsou v soutěži jen Klobása z Jihlavy, Matějka z Ústí nad Labem a Vlkanova z Hradce Králové s třinácti zásahy.

Pardubice natáhly sérii bez porážky na jedenáct zápasů, naopak Chrudim nevyhrála pošesté za sebou a počtvrté v řadě dostala tři góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Chrudim - Pardubice

Brno v soutěžním utkání nastřílelo sedm branek poprvé od října 2010, kdy ještě v první lize doma rozdrtilo Slovácko 7:0.

Na Strahově se blýskl hattrickem Čermák, dvě branky vstřelil Pachlopník. Zbrojovka navázala na minulou vysokou výhru 6:1 nad Žižkovem a připsala si čtvrté vítězství po sobě.

K prvnímu místu, které jako jediné znamená postup do nejvyšší soutěže, však mají nadále blíž Pardubice. Východočechům stačí bez ohledu na výsledky Brna vyhrát dva z posledních tří zápasů.

Zbrojovka si už dříve zajistila minimálně druhé místo, které stejně jako třetí příčka zajišťuje účast v baráži o první ligu.

Vzhledem k výskytu koronavirové nákazy v prvoligové Karviné není jisté, že se baráž odehraje. Pokud by se nadstavbová skupina o záchranu, v níž Slezané bojují o udržení, nemohla dokončit, podle aktuálních řádů by postoupil mezi elitu jen vítěz druhé ligy a baráž by se zrušila.

Boj o třetí pozici se zúžil na dva kluby - Duklu a Hradec Králové. Výrazně blíž jsou k ní Pražané, kteří mají dvě kola před koncem na čtvrté Východočechy k dobru pět bodů.

Dukla sice na půdě nováčka Líšně po poločase prohrávala 1:2, ale po změně stran stav otočila. Vítězný gól vstřelil v 82. minutě Jakab. Tým z Julisky naplno bodoval popáté za sebou.

Hradec doma s Ústím nad Labem rozhodl o výhře 1:0 dokonce až v 88. minutě, kdy se prosadil střídající Král.

Jihlavě už k udržení naděje na třetí místo nestačil ani domácí obrat proti Prostějovu a vítězství 3:2. Šanci na baráž definitivně ztratil také Žižkov, který potvrdil pokles formy a doma nečekaně podlehl Vlašimi 0:1.

Třinec doma zdolal Sokolov 2:1. Slezané se ve třetím zápase po návratu z karantény kvůli koronavirové nákaze v týmu dočkali první výhry.

Třinec v závěru prvního poločasu poslal do vedení Hlúpik. Toho v 59. minutě fauloval v pokutovém území brankář Fryšták a nařízenou penaltu proměnil Valenta. Hosté v 73. minutě snížili zásluhou Ju Kang-hjona, ale na body už nedosáhli.

Dvanáctý Třinec uspěl po sérii sedmi zápasů bez vítězství, navíc má ještě dvě dohrávky k dobru.

Varnsdorf do důležitého souboje s Vítkovicemi vstoupil velmi rázně a už v deváté minutě vedl 2:0 po brankách Schöna s Ondráčkem.

Po přestávce přidal třetí gól Breda a hosté už jen v nastavení snížili. Varnsdorf se tak po šesti kolech dočkal vítězství a přiblížil se záchraně.

Dvě kola před koncem je Varnsdorf s 25 body na čtrnácté příčce a od patnáctého Sokolova ho dělí dva body. Vítkovice mají po čtyřech letech namířeno do MSFL.

Výsledky 28. kola druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Pardubice 1:3 (0:2)
Branky: 3. Dostálek - 18. z pen. a 74. Hlavatý, 29. Lópes. Rozhodčí: Ginzel - Novák, Váňa. ŽK: Dostálek, Drahoš, Janoušek, Krčál, Vencl (všichni Chrudim).

Jihlava - Prostějov 3:2 (0:1)
Branky: 49. Klobása, 75. Mikuš z pen., 81. Ritter - 34. Zapletal, 64. Stáňa. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Klupák. ŽK: Diouf - Koudelka, Píchal, Kovář.

Žižkov - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 78. Svoboda. Rozhodčí: Dubravský - Mojžíš, Bureš. ŽK: Švenger, Březina, Dudl, Diviš - Hašek.

Hradec Králové - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 88. Král. Rozhodčí: Petřík - Paták, Dobrovolný. ŽK: Jukl - Matějka.

Líšeň - Dukla 2:3 (2:1)

Branky: 21. Rolinek, 44. Kučera - 37. Doumbia, 72. Fábry, 82. Jakab. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Vaňkát. ŽK: Dancák (Dukla).

Vyšehrad - Brno 2:7 (0:2)
Branky: 52. Čvančara, 89. Zinhasovič - 55., 74. a 79. z pen. Čermák, 31. a 47. Pachlopník, 35. Šural, 71. Hladík. Rozhodčí: Denev - Vlček, Flimmel. ŽK: Šandera, Drobílek - Bariš.

Třinec - Sokolov 2:1 (1:0)
Branky: 41. Hlúpik, 60. J. Valenta z pen. - 73. Ju Kang-hjon. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych. ŽK: Wojnar - Fryšták.

Varnsdorf - Vítkovice 3:1 (2:0)
Branky: 4. Schön, 9. Ondráček, 68. Breda - 90.+2 Chvěja. Rozhodčí: Adámková - Kotík, Lakomý. ŽK: Barac - Russmann, Plesník, Chvěja, Matoušek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články