Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice dlouho nad Teplicemi vedly, v závěru ale srovnal Kodad

V přestávkovém období ligových soutěží pokračovala fotbalová Tipsport liga dalšími zápasy. Teplice uzavřely vystoupení ve skupině C remízou s Pardubicemi 1:1, ačkoli většinu utkání prohrávaly. Už ve 20. minutě se prosadil v dresu Východočechů Tomáš Solil, teplické vyrovnání zařídil v 81. minutě Ladislav Kodad. Trenčín ve slovenském souboji přehrál Trnavu vysoko 5:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Teplice - Pardubice

"První poločas byl takový ospalý, zkoušeli jsme nějaké změny v rozestavení a moc nám to nešlapalo. Druhý poločas už se mi líbil, byl takový žhavější a běhavější," uvedl trenér Teplic Jiří Jarošík.

"Letošní ročník Tipsport ligy nám sloužil k tomu, abychom si s dobrými soupeři mohli vyzkoušet různé věci v zápasech, třeba jiné herní systémy a podobně. Zkoušeli jsme také hráče, kteří třeba nedostávali takový prostor nebo se dobře ukazovali v B mužstvu," konstatoval bývalý český reprezentant.

Teplice si tak v turnaji připsaly po porážce a výhře také remízu. Severočeši nejprve ve skupině nestačili na sparťanské béčko a prohráli 1:4, poté si však spravili chuť s Vlašimí, kterou zdolali 4:1. Pardubice mají v tabulce po dvou utkáních čtyři body, když předtím přetlačili Spartu B 3:2.

Tipsport liga se tentokrát nehraje v klasickém lednovém termínu, ale už na přelomu listopadu a prosince. Tradiční přípravný turnaj vyplňuje devíti z 16 účastníků české ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní sezona kvůli mistrovství světa v Kataru skončila nezvykle brzy. Celkem 20 účastníků je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, 26. ročník vyvrcholí 10. prosince.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:

Skupina C (Praha-Xaverov):

FK Teplice - FK Pardubice 1:1 (0:1)
Branky: 81. Kodad - 20. Solil.
Sestavy: Teplice: Mucha - Emmer, Chaloupek (85. Lukáš), Knapík, Urbanec - Mareček, Kučera (75. Cykalo) - Trubač, Křišťan (61. Žák), Čičovský - Vachoušek (61. Čerepkai). Trenér: Jarošík.
Pardubice: Budinský - Lupač (17. Rosa), Tecl (27. Míka), Hranáč, Chlumecký - Icha, Hlavatý, Solil, Sychra, Kapanga - Huf. Trenér: Kováč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články