Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Parádičky a hypnotizující Iniesta uchránili Plzeň od debaklu, míní Španělé

Barcelona - Barcelona předvedla při středečním zápase Ligy mistrů proti Plzni spoustu parádiček, bohužel to bylo ale na úkor nastřílených branek, shodla se den po utkání španělská média. Katalánce prý "zhypnotizovala" úvodní branka Andrése Iniesty, po níž se jeho spoluhráči předháněli v tom, kdo předvede ještě hezčí akci. Český mistr si tak z Nou Campu odvezl čestnou porážku 0:2, ze které podle španělského tisku může mít radost. Hráči Barcelony však varují, že odveta nebude vůbec jednoduchá.

Barcelona - Plzeň
zdroj: ČTK/AP

Všechny deníky si všimly toho, že Plzeň si nepřipsala ani jeden střelecký pokus, na druhou stranu oceňují její kvalitní defenzivu. "Stejně jako na San Siru, sto let starý český klub rozestavěl i v Barceloně dvě barikády a soupeři chtěl servírovat půllitry piva. Hráči Barcelony přitom ale stáli o celý soudek," napsal El Mundo.

Konkurenční El País pochválil navrátilce po zranění Iniestu, díky jehož brance se Katalánci uklidnili už v 10. minutě a nečekali proti Plzni na gól až do druhé půle jako AC Milán. "Neexistuje způsob, jak odzbrojit podobné hračičky. Iniesta se navíc nepředvádí fanouškům kličkami v rohu hřiště, ale vytahuje je přesně tehdy, když jsou potřeba. A potom nejde zastavit," napsal.

"První gól byl důležitý, ale hlavně jsem se snažili co nejdřív dát druhý, abychom se mohli trošku uklidnit. Potřebovali jsme to, Plzeň si mohla vypracovat nějakou šanci a bleskurychle vyrovnat," řekl Iniesta.

"Ke škodě Barcelony měl gól úplně jiný dopad, než by se čekalo. V každé z dalších akcí jako by se chtěli spoluhráči Iniestovi vyrovnat a soutěžili s ním. Hlavně Messi nepřestával s pokusy vstřelit nemožný gól. Přehnaný počet parádiček domácím uškodil, přitom největší ozdobou zápasu jsou střely na branku," vyčetl vítězům El País přehnanou hru na krásu.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: ČTK/AP

"Trenér nám o přestávce říkal, ať se nespokojíme s jednobrankovým vedením. Jsou ale zkrátka dny, kdy si vytváříte příležitosti, ale nedokážete je proměňovat. Výsledek zápasu nesedí, myslím si, že jsme si zasloužili dát víc branek," uvedl záložník Javier Mascherano, jemuž proti Plzni připadla role středního obránce.

Kličkování a snaha o kombinaci až do prázdné branky podle deníku El País umožnily Plzni dlouho doufat ve vyrovnání z některého z protiútoků. "Není přehnané tvrdit, že to klidně mohlo skončit 10:0, Barcelona si přes všechno přece jen vypracovávala šance. Avšak i když byl Messi pro soupeře noční můrou jako obvykle, v síti skončil míč jen dvakrát," zhodnotil deník Sport.

Iniesta: V Praze to bude těžké

Hráči katalánského týmu se shodli, že odveta 1. listopadu v Plzni nebude jen formalitou. "Poznali jsme, že cesta do České republiky nebude jednoduchá. Fyzicky na tom soupeř byl moc dobře a navíc velice rád útočí. I když vyhrát v Praze bude těžké, je důležité, abychom tam získali tři body, protože by nám to mělo zajistit postup ze skupiny," naznačil Iniesta. "Vůbec zatím nemyslíme na zápas na San Siru, vždyť nejprve budeme hrát na hřišti Viktorie. A z dnešního zápasu bylo patrné, že to tam jednoduché rozhodně nebude," souhlasil Mascherano.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články