Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Panenka slavil se spoluhráči a před Moldavskem říká: Musíme chtít vyhrát

Muž, který rozhodl finále mistrovství Evropy v roce 1976, slavil s bývalými spoluhráči blížící se pětasedmdesátiny. Antonín Panenka, autor legendární bělehradské penalty, kterou tehdy rozhodl finále mezi tehdejším Československem a Západním Německem, sezval bývalé spoluhráče do Velkých Bílovic.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Panenka slavil s bývalými spoluhráči blížící se narozeniny

"Kdyby ten jeho dloubák tehdy Maier chytil, byl by dnes Tonda soustružníkem se třicetiletou praxí," usmíval se Karol Dobiaš při vzpomínce na míč, který se pomalu snášel do opuštěného středu branky a Panenka pak už jen s rukama nad hlavou běžel slavit se spoluhráči jediný evropský titul pro český fotbal.

Panenka, který tehdy vstoupil do historie světového fotbalu a jeho penalta se zařadila mezi vybrané fotbalové kousky. "Je to vzácná chvilka, protože až tak často se nevidíme," konstatoval mezi slavnými spoluhráči.

Vyjádřil se i k současné reprezentaci, kterou čeká poslední zápas ve skupině s Moldavskem, který mu může zajistit postup. "Stačí remíza, ale to je ošidné, musíme nastoupit s tím, že chceme vyhrát," řekl jasně.

I nejlepší brankář tehdejšího šampionátu Ivo Viktor věří, že v Olomouci reprezentace uspěje. "Byla by ostuda, kdyby to nevyšlo," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články