Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pánem Slavie se příští týden stane Řebíček

Praha – Fotbalová Slavia spadne příští týden do rukou Aleše Řebíčka. Píší to dnešní Hospodářské noviny. Podle jejich důvěryhodného zdroje, který je blízký současnému majoritnímu vlastníkovi – investiční společnosti Natland –, získá Řebíček sedmdesátiprocentní podíl ve vršovickém klubu. Bude tak dovršena změna vlastnických poměrů, o které se hovoří už od května.

Vlastnický poměr ve společnosti Viscontia, kterou Řebíček s Natlandem účelově založili ke spravování Slavie, se změní. Nyní ve Viscontii drží 70% podíl Natland, třetinu má Řebíček. Na valné hromadě společnosti se poměry otočí. "Nebylo by šťastné, aby třeba v úterý vyšel rozhovor s mou osobou coby minoritním akcionářem, který se tváří jakoby nic, a ve středu nebo ve čtvrtek bylo všechno jinak," potvrdil nepřímo chystanou změnu Řebíček pro Hospodářské noviny.

Výměna podílů je údajně dohodnuta už od května, kdy se jednalo o záchraně nejstaršího českého klubu. Sílící Řebíčkovu pozici potvrdila i pondělní valná hromada klubu. Do představenstva se totiž dostal jeho mladší bratr Adam. Ten pro deník Sport uvedl: "Nezastírám, že bratr už na začátku projevil zájem získat Slavii celou a že o tom stále vede jednání. Bratr je velmi cílevědomý a většinou dosáhne svého."

Pondělní valná hromada stvrdila novou etapu fotbalové Slavie poté, co v květnu převzala zadlužený klub investiční skupina Natland. Společnost uhradila dluhy vůči hráčům, realizačnímu týmu a zaměstnancům a společně s novým třetinovým majitelem Řebíčkem vyřešila největší závazek Slavie – přibližně stomilionový dluh vůči bývalému vlastníkovi klubu, britské firmě ENIC. "Nyní mohu všechny fanoušky klubu ujistit, že nám nic nebrání, abychom se mohli soustředit na návrat Slavie na špičku tabulky, kam patří. Začíná úplně nová éra Slavie a já jsem strašně rád, že se na ní mohu jako rodilý slávista podílet," dodal v pondělí bývalý ministr dopravy Řebíček.

Zdroj
HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články