Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pád Barcelony pokračuje. Blaugranés opět prohráli a Atlético i Real jsou na dostřel

Madrid - Mimořádně dramatický finiš slibuje španělská liga. Pět kol před koncem je situace na špičce tabulky pořádně zamotaná. Barcelona potřetí v řadě v La Lize prohrála a přestože zůstává první, bodově už se na ni dotáhlo Atlético, které si poradilo s Granadou 3:0. O bod za vedoucí dvojicí je Real, který zdemoloval Getafe na jeho hřišti 5:1.

Zklamaní Suárez a Neymar
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

V prvním poločase Barcelona Valencii jasně přestřílela, vždy však ztroskotala na nepřesnostech nebo na brankáři Alvesovi. Hosté katalánskému klubu udělili lekci z produktivity, když šli o přestávce do šatny s dvougólovým vedením.

V 26. minutě Siqueirovu střelu tečoval za gólmana Brava záložník Barcelony Rakitič a těsně před pauzou se prosadil teprve dvacetiletý útočník Mina. Společně s Guidettim z Celty Vigo je jediným hráčem, který dokázal proti Barceloně skórovat v obou ligových zápasech v této sezoně. Barcelona prohrávala 0:2 po poločase v utkání La Ligy na stadionu Camp Nou poprvé od září 2010, kdy se jí to stalo s Herculesem Alicante.

V 63. minutě se jí podařilo snížit, když Albovu přihrávku zužitkoval Messi a oslavil jubilejní 500. soutěžní branku v kariéře. Z toho 450 gólů vstřelil za Barcelonu a dalších 50 v dresu argentinské reprezentace. Na 500. trefu si Messi ale počkal od 30. března, kdy se za národní tým trefil v kvalifikaci mistrovství světa proti Bolívii (2:0). Proti gólmanovi Valencie Alvesovi se argentinský kanonýr prosadil v lize už sedmnáctkrát, což se mu nepovedlo proti žádnému jinému brankáři.

Strůjci vítězství Atlética nad Granadou byli Koke a Fernando Torres. Po čtvrthodině hry Torresovu střelu zblokoval obránce, k odraženému míči se ale dostal Koke a s přehledem zakončil. V 59. minutě si dvojice role vyměnila, Koke povedeným pasem našel kmenového hráče AC Milán Torrese a ten zvýšil na 2:0. V závěru upravil na konečných 3:0 Correa, jenž jakožto střídající hráč vstřelil v této sezoně už čtyři ligové branky, což se nikomu jinému nepovedlo.

Torres se prosadil v třetím ligovém zápase v řadě, což se mu za Atlético povedlo naposledy v březnu 2005. Koke je nejproduktivnějším záložníkem španělské ligy, podílel se už na 18 brankách: pět vstřelil a na 13 přihrál.

Slavící James Rodríguez a Isco
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Real potvrdil výbornou formu a po postupu do semifinále Ligy mistrů zvítězil ve španělské nejvyšší soutěži v sedmém utkání v řadě. Proti poslednímu Getafe si navíc opět vylepšil počet nastřílených gólů, jen dva mu nyní chybí ke stovce. Skóre otevřel po půlhodině Karim Benzema, který poprvé v kariéře nastřílel 22 branek za sezonu. Francouzský útočník si poté připsal také dvě asistence, další góly připravil pro Isca a Garetha Balea.

Getafe sice zásluhou Sarabii snížilo, v úplném závěru se ale ještě prosadili James Rodríguez a Cristiano Ronaldo. Portugalský útočník si vylepšil bilanci v této sezoně na 31 ligových branek a potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Villarreal si i přes prohru 1:2 na hřišti Vallecana s přehledem drží čtvrtou pozici, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů. Šest bodů na něj ztrácí páté Bilbao, které v odpoledním zápase v Málaze zvítězilo 1:0 a posunulo se před Celtu Vigo. Sedmá Sevilla počtvrté za sebou nedokázala získat tři body, když pouze remizovala 1:1 s La Coruňou. 

Výsledky 33. kola La Ligy

Getafe - Real Madrid 1:5 (84. Sarabia - 29. Benzema, 40. Isco, 50. Bale, 88. Rodríguez, 90.+2 Ronaldo), Las Palmas - Sporting Gijón 1:1 (3. Bigas - 48. Jony), Eibar - San Sebastian 2:1 (32. Enrich, 59. Escalante - 7. Zurutuza), Celta Vigo - Betis Sevilla 1:1 (78. Pablo Hernández - 24. N'Diaye), Levante - Espaňol Barcelona 2:1 (23. Rossi, 66. Medjani - 7. Pérez), Málaga - Athletic Bilbao 0:1 (53. García), FC Sevilla - Deportivo La Coruňa 1:1 (21. Iborra - 81. Riera), Atlético Madrid - Granada 3:0 (15. Koke, 59. Torres, 83. Correa), Vallecano - Villarreal 2:1 (7. Guerra, 81. Miku - 20. Adrián), FC Barcelona - Valencie 1:2 (63. Messi - 26. vlastní Rakitič, 45.+1 Mina). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články