Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Owen: Za má častá zranění může Liverpool. Přetěžovali mě

Londýn - Útočník Michael Owen viní ze svých častých zranění Liverpool, kde odstartoval fotbalovou kariéru. Držitel Zlatého míče z roku 2001 míní, že byl ve slavném klubu v mládí přetěžován. "Stal jsem se náchylnější ke zraněním proto, že jsem jako mladý hrál až moc," uvedl bývalý anglický reprezentant.

Michael Owen
zdroj: AP

Owen po jarním odchodu z Manchesteru United podepsal v září smlouvu se Stoke. Opět ho však trápí podkolenní šlacha a v novém působišti naskočil jen do čtyř zápasů jako náhradník.

V prvním týmu Liverpoolu debutoval v roce 1997 pod vedením kouče Roye Evanse a hned se uvedl gólem. Rychle se zabydlel i v anglické reprezentaci, v níž se blýskl o rok později na mistrovství světa ve Francii brankou proti Argentině.

Michael Owen: "Problém je, že když jste mladý, chcete hrát každý týden. Od toho je trenér, aby rozhodl, že mladí hráči budou odpočívat, aby měli šanci na dlouhou kariéru bez zranění."

Hned na začátku profesionální kariéry se stal dvakrát za sebou nejlepším střelcem Premier League, ale v březnu 1999 už v éře francouzského trenéra Gérarda Houlliera přišlo první vážné zranění podkolenní šlachy.

"Šlacha praskla vejpůl a bylo to. Tím jsem přišel o možnost hrát bez potíží. Takhle to nemělo být," konstatoval dvaatřicetiletý útočník. Z Liverpoolu navíc v té době odešel fyzioterapeut a nový přišel až v další sezoně, což se podle Owena na jeho léčbě negativně projevilo.

Zdravotní problémy ho pak provázely i během dalších angažmá. V Realu Madrid, Newcastlu a Manchesteru United, za který nastoupil během tří let jen k 31 ligovým zápasům. Owen míní, že kdyby hned na začátku kariéry podepsal smlouvu s Manchesterem United, který o něj měl už tehdy zájem, možná by s tolika zraněními problémy neměl.

"Alex Ferguson naznačil, že kdybych byl na začátku kariéry efektivněji veden, mohl ze mě být ještě lepší hráč. S většinou jeho názorů musím souhlasit, až na slovo 'lepší'. Myslím, že kdyby mě trénovali jinak, byl bych na vrcholu déle, ale nebyl bych lepší," uvedl čtvrtý nejlepší střelec v historii anglické reprezentace, za kterou dal v 89 zápasech 40 gólů.

V historické tabulce střelců Premier League patří Owenovi se 118 zásahy šesté místo. S Liverpoolem vyhrál Pohár UEFA, Anglický pohár a dva Ligové poháry, ve sbírce má také titul s Manchesterem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články