Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osud slovenské fotbalové ligy je stále nejistý. Některé kluby po restartu neprahnou

Zatímco česká liga sice naplánovaný restart na příští týden má, ale aktuálně musí řešit dvě nákazy koronavirem ve Slavii a Mladé Boleslavi, vývoj situace v tuzemském fotbalu pozorně sledují na Slovensku. Při tvorbě manuálu pro restart nejvyšší soutěže se inspirovali také právě v Česku. O dohrání sezony budou tamní kluby rozhodovat v pátek. 

Je nám líto, video expirovalo.
O restartu fotbalové ligy budou rozhodovat i Slováci

V porovnání s českými ligami je slovenský fotbal o několik týdnů pozadu. Od středy jsou povoleny kontaktní tréninky ve skupinkách.

Restart ligy se očekává v sobotu 6. června. Klíčový pak pro profesionální soutěže bude pátek. Právě tehdy se totiž očekává důležité hlasování klubů.

Obnovení ligy vyhlíží i brankář české reprezentace do 21 let Martin Jedlička, který chytá v Dunajské Stredě.

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast mimo jiné o dění ve slovenské lize:

"Rád bych už vyběhl na trávník. Škoda, že to bude nejspíš bez fanoušků. Důležité ale je, abychom začali hrát fotbal, aby se hrálo o body, aby tam byl na nás vyvíjený už nějaký tlak," říká.

Podle informací ČT sport jsou některé kluby proti restartu soutěže. Krizový štáb a hlavní hygienik mezitím umožnili na Slovensku otevření vnitřních sportovišť.

Po téměř dvou měsících se poprvé do hal dostanou například basketbalisté. Pod přísným hygienickým dohledem trénují zatím v jediném bazénu akvabely, vodní pólisté a plavci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články