Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ostravští chuligáni narušili zápas ve Zlíně, musela zasahovat policie

Zlín – Utkání 4. kola první fotbalové ligy mezi Zlínem a Ostravou bylo v 70. minutě za stavu 1:0 přerušeno kvůli výtržnostem hostujících fanoušků. Zasahovat musela policie a hasiči, hrát se znovu začalo asi za 20 minut. Zlín nakonec zvítězil 2:0. Policie kvůli výtržnostem na stadionu a poté i ve městě do večera postupně zadržela více než deset fanoušků.

Ostravští chuligáni začali v druhém poločase lomcovat s plotem a po polovině druhé půle jejich řádění vyvrcholilo. Na trávník přilétlo několik sedaček a dýmovnice a pořádek musela zjednat policie, která zahnala hostující fanoušky pryč z předních řad jejich sektoru. Fanoušky zřejmě vyprovokoval incident na hřišti, když se domácí brankář Tomáš Holý ohnal po hostujícím Marku Šichorovi. Sudí Julínek mu udělil jen žlutou kartu.

"Cením si podpory fanoušků, ale musí to být v jiném taktu. Lidi by se měli přijít na stadion bavit, jsou tady děti. Ale od určitých lidí jsem slyšel, že brankář Zlína je provokoval," uvedl ostravský trenér Radomír Korytář. To Holý popřel. "Přilétla mi půlka lesa, kameny, pivo a všechno. Neřekl jsem nikomu ani slovo, jen jsem se díval do davu," tvrdil Holý.

"Nechtěl jsem protihráče trefit, hráč mě držel a já si ho chtěl odstrčit. Vzhledem k mé výšce se ta ruka svezla. Měl jsem strach, že bych mohl dostat červenou. Kvituji, že nespadl k zemi a nezačal plakat," dodal k incidentu se Šichorem. Počínání hostujících fanoušků Zlínští odsoudili. "Tohle na fotbal nepatří, ale v Polsku jsem zažil spoustu horších zápasů," prohlásil zlínský trenér Bohumil Páník, který v minulosti působil v Poznani, Štětíně či Legnici.

"Bylo to mimořádné utkání, mimo ten zkrat fanoušků Baníku. Je mi líto, že se to stalo zrovna na našem stadionu. Říkají, že sem jezdí rádi, ale teď nevím, jestli jezdí rádi fandit, nebo se rvát. Nepatří to na stadion, mají fandit a být dvanáctým hráčem Baníku," doplnil autor obou zlínských branek Tomáš Poznar.

Zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková řekla, že před zápasem byli zadrženi dva fanoušci, kteří se dostali do konfliktu s policisty, a další čtyři agresivní příznivce ostravského klubu policisté převezli na stanici v průběhu utkání. Do večera policie kvůli různým výtržnostem zadržela více než deset lidí. Rozvášnění ostravští fanoušci se po skončení zápasu dlouho zdržovali v okolí stadionu a policie je poté doprovodila na vlak, kterým už do Ostravy odjelo 200 fanoušků.

"Do Zlína na zápas přijelo celkem 1000 fanoušků ostravského klubu, z toho tři stovky vlakem," podotkla Kozumplíková. V okolí stadionu už několik hodin operují posílené policejní hlídky a v ulicích Zlína zasahuje také pořádková jednotka, jezdci na koních a psovodi. Nasazeni jsou i policisté z antikonfliktního týmu a kriminalisté v civilním oděvu. 

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články