Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ostravský Narh dostal od disciplinárky trest na tři zápasy

Praha - Fotbalistům Ostravy bude tři soutěžní utkání včetně páteční ligové předehrávky na hřišti Sparty chybět ghanský útočník Francis Narh. Disciplinární komise ho potrestala za udeření protihráče Alda Baéze v duelu se Slavií.

Francis Narh z Baníku (úplně vpravo)
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Zákrok původně rozhodčí vůbec nepotrestal, jelikož se stal za jeho zády. Na incident upozornila až komise rozhodčích a disciplinárka uložila trest na spodní hranici. Narh tak přijde o zápasy se Spartou, Brnem a Libercem.

Pro Ostravu je Narhovo potrestání o to nepříjemnější, že kvůli zranění je mimo hru také Václav Svěrkoš. Z klasických hrotových útočníků už je na soupisce A-týmu jen David Petrus, který rovněž kvůli zdravotním problémům odehrál za posledních 11 měsíců jediný ligový zápas.

Disciplinární komise se rovněž zabývala nesportovními projevy fanoušků na stadionech, především vulgárním skandováním, kvůli kterému se od nové sezony již nepřerušují zápasy, ale komise bude podle závažnosti prohřešku udělovat pokuty. Tentokrát posuzovala vulgarity fandů Ostravy, Slavie, Slovácka a Bohemians Praha 1905. Všechny čtyři kluby dostaly pokutu 20 tisíc korun.

"Komise nebude tolerovat hrubé vulgární skandování fanoušků, ať už směřuje proti komukoliv. Lze přivítat, že se situace v ochozech v této oblasti poněkud zklidnila," řekl předseda komise Richard Baček. "Volíme zatím mírnější postup při ukládání trestů, protože chceme motivovat kluby a jejich fanoušky, aby nepolevovali ve snaze tyto jevy eliminovat," dodal.

Nově komise zahájila řízení kvůli vulgaritám se Slavií za utkání s Libercem, Ostravou za duel s Teplicemi, Spartou za zápas na hřišti Příbrami a také s druholigovými Mostem a Opavou za chování fandů ve vzájemném utkání.

Kromě Narha má zastavenou činnost na jedno utkání teplický Ivo Táborský za červenou kartu v duelu s Ostravou.

Ve druhé nejvyšší soutěži má pozastavenou činnost tři utkání Michal Skwarczek z Karviné, který už si jedno utkání z trestu odpykal v pohárovém duelu. Stejně jako Petr Lisický z Třince, který si jednozápasový trest odbyl také v poháru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články